Looking for something?

In Image

„Tot ce trebuie să știi despre limbajul copilului tău” seminar pentru părinți

„Tot ce trebuie să știi despre limbajul copilului tău” seminar pentru părinți

Parentingul e o profesie pe care nu o înveți la nici o școală, mare parte vine din instinct, dar și din dorința noastră, ca părinți, de a ne educa în primul rând pe noi, apoi pe copii. E foarte important să ne înțelegem copilul și să-i oferim tot de ce are el nevoie pentru o dezvoltare armonioasă, fără excese, dar cu multă răbdare.

Una dintre etapele de dezvoltare la copil este cea de dezvoltare a limbajului  și aceasta este diferită de la copil la copil și necesită multă răbdare din partea părinților pentru al înțelege și multă încurajare pentru ca copilul să se simtă în siguranță. Eu vreau să cred că un copil care este înțeles corect și căruia îi sunt stimulate în permanență capacitățile pe care le are, este un copil fericit și un copil care se dezvoltă armonios.

Dar, eu ca părinte sunt mereu în proces de adaptare la necesitățile copilului meu și tind mereu să aflu cât mai multe lucruri care m-ar ajuta la înțelegerea etapei de dezvoltare prin care trece copilul meu și gestionarea ei cât mai eficient și mai productiv, atât pentru copil cât și pentru mine.

Mămicile de la  Parents League of Moldova vin mereu cu idei de seminare care sunt de mare ajutor, de această dată invitata la seminarul „Tot ce trebuie să știi despre limbajul copilului tău”este Anna Comendant, psiholog de profesie, dar cel mai important, mămica unei fetițe zglobii. Vine să se împărtășe cu sfaturii legate de dezvoltarea armonioasă a limbajului copilului și cum să dezvoltăm cultura comunicării în familie.

Familia și societatea sunt cele care asigură contextual apariția și dezvoltarea limbajului la copil. Părinții, frații, bunicii sunt cei care interacționează cel mai mult cu copilul în diferite momente din viața lui, sunt cei care se joaca împreună cu el, îi citesc, îi arată lucrurile ce îl înconjoară. Și uneori, chiar dacă nevoile copilului de comunicare sunt înțelese și apreciate, copilul are nevoie de mai mult, copilul are nevoie și de interacțiune cu semenii lui.

Anna ne va vorbi mai mult la această temă, ne va răspunde la toate întrebările și îngrijorările noastre de părinte.

Pentru mai multe detalii accesați link-ul spre eveniment „Tot ce trebuie să știi despre limbajul copilului tău”

Cu cine ne vedem la eveniment? 🙂

0 Comment 1563 Views

Related Post

Leave a Reply