Looking for something?

In Image

„Tatăl celuilalt copil” Parinoush Saniee

„Tatăl celuilalt copil” Parinoush Saniee

Sunt unele cărți care te dau peste cap.

Asta este una dintre ele „Tatăl celuilalt copil” de Parinoush Saniee este o carte despre parenting, o carte despre trăirile unui copil de 4 ani, o carte despre dragoste și câte beneficii aduce ea sau câte probleme poate crea lipsa ei.

Shahab este un băiețel cu o problemă de vorbire, nu vorbește nici un cuvânt chiar dacă are deja 4 ani împliniți, dar care are o lume interioară deosebită și foarte bogată cu doi prieteni imaginari care îl ajută să facă diferența dintre rău și bine, dar uneori îl împing spre lucruri neplăcute iar uneori chiar periculoase. Shahab ajunge la un moment dat să nu vorbească din principiu, deoarece tatăl său și familia acestuia îl consideră un copil cu deficiențe mentale și i se adresează ca unuia. Doar mama e cea care îl susține mereu și oferă toată dragostea de care duce lipsă din partea tatălui. Dar un copil echilibrat emoțional are nevoie de dragostea și înțelegerea ambilor părinți. Bunica din partea mamei este cea care ajunge la inima băiatului și îi oferă toată dragostea și complicitatea unei prietenii care îl face pe băiat să se înscrie la școală și să înceapă să vorbească, astfel descoperind în copil un adevărat talent în pictură.

Cartea asta este ca un tratat educațional pentru toți părinții și ne face să înțelegem că copiii au nevoie în primul rând de dragoste, de înțelegere, de timp acordat doar lor, nu de lucruri materiale, nu de jucării. Atenția tătălui, care e mereu ocupat cu serviciul, e ceea de ce are nevoie un copil, atenție, iubire, protecție. Sub unele prejudecăți impuse de societate și de mentalitatea unei familii tradiționale iraniene, tatălui îi este rușine cu băiatul mai mic, îl critică mereu și îl numește „băiatul mamei” iar cel mai mare este „băiatul tatei” deoarece este premiat la școală iar tatăl se mândrește cu el și îl prezintă tuturor prietenilor și apropiaților. Sunt niște prejudecăți care provoacă tensiune în familie și toată lumea uite să se bucure de viață, se tot ceartă și uită să fie fericiți și să se bucure unul de altul.

„Tatăl celuilalt copil” este o carte cu multe lecții de dat pentru toți părinții, o carte care te pune pe gânduri și te face să corectezi unele comportamente în tine. Înțelegi că dragostea e cel mai important lucru, restul vin de la sine.

Vă aștept cu mare drag și pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram 😉

0 Comment 1641 Views

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: