Looking for something?

In Image

Supă cremă din spanac

Supă cremă din spanac

Supa cremă de spanac este o rețetă de care nu trebuie să lipsească din meniul vostru de vară, atunci când spanacul este în sezon și se găsește prin magazine, la piață sau în grădina părinților 🙂 Dacă aveți posibilitatea și o grădină atunci cultivați spanacul, care crește foarte repede și nu este pretențios.

Supa cremă de spanac este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară și nu necesită multe ingrediente și mult timp pentru preparare. Spanacul este o bombă de proteine și poate foarte ușor să înlocuiască carnea sau ouăle într-o dietă, dar conține și numeroase minerale și vitamine și mult acid folic. De obicei, spanacul este folosit în salate dar este foarte delicios și în supe, cu pasta sau în brânza de la plăcinte.

Din păcate nu am reușit să-l conving pe Bogdan să încerce supa cremă de spanac, și lui îi plac foarte mult supele, dar pentru el e foarte important aspectul sau mai bine zis culoarea mâncării, iar supa de spanac nu este prea atractivă la culoare 😉 Mai lucrăm la aspectul supei pentru ai da o culoare portocalie, pentru a fi pe gustul lui Bogdan 😉

Ingrediente:

  • o ceapă mărunțită
  • un cățel de usturoi mărunțit
  • 3-4 roșii deshidratate
  • 100g de mazăre verde
  • 100g de iaurt grecesc natural
  • 500g de spanac mărunțit
  • 50g ulei de măsline

Prepararea: 

Uleiul se încinge apoi se adaugă usturoiul și se lasă pentru 1-2 minute pentru a aroma uleiul, apoi se adaugă ceapa și se călește 5-7 minute. 

La ceapa călită adăugăm roșiile deshidratate, frunză de dafin, sare, un pic de piper negru, oregano,busuioc și mazărea verde. Lăsăm să se călească pentru 10 minute apoi adăugăm iaurtul și acoperim cu capacul pentru a lăsa să se fiarbă mazărea. 

La sfârșit adăugăm spanacul și dacă consistența vi se pare prea groasă adăugăm un pic de apă apoi mai lăsăm să fiarbă 10 minute, până se prepară toate ingredientele. Lăsăm un pic să se răcească după care mărunțim totul cu un blender de mână până toată componența devine omogenă. 

Servim supa cu crutoane, parmesan sau alune mărunțite, asta rămâne la alegerea fiecăruia dintre voi 😉

Poftă bună!!!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 2367 Views

Related Post

Leave a Reply