Looking for something?

In Standard

Rulouri cu scorțișoară

Rulouri cu scorțișoară

Octombrie e luna mea preferată.

Îmi plac zilele călduțe, serile răcoroase, apusurile de poveste, culorile aurii ale frunzelor, băuturile fierbinți și ceva gustoșel lângă ele.

Aromatele rulouri cu scorțișoară sunt perfecte pentru începutul sezonului rece, sunt atât de pufoase și de delicioase că Bogdan nu se mai sătura de ele și îmi tot cere în toată ziua să i le pregătesc 🙂 Aluatul este unul ca de cozonac și cine nu iubește cozonacul? 🙂 Acest desert, cinnamon rolls sau rulouri de scorțișoară, la noi este un desert foarte apreciat în Statele Unite și cum vine sezonul rece îl putem găsim peste tot. De obicei, rulourile cu scorțișoară au și o glazură, dar care e prea dulce pentru gustul meu, și o omit de fiecare dată, plus că lui Bogdan nu îi plac deserturile lipicioase 😉

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 1 kg făină albă
  • 11 g drojdie uscată
  • o linguriță sare
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 125 g apă călduță
  • 75 g lapte călduț
  • 125 g de unt topit

Pentru umplutură

  • 125 g zahăr brun
  • 125 g zahăr alb
  • 150 g unt topit
  • 2 linguri de scorțișoară

Mod de preparare

Întâi preparăm aluatul, punem jumătate din făină și adăugăm drojdia, zahărul și sarea. Într-o cratiță punem untul, apa și lapte și amestecăm bine până se topește untul și se încălzește toată compoziția. Adăugăm amestecul umed peste cel uscat și amestecăm, se va primi un amestec moale iar apoi treptat adăugăm și restul de făină și frământăm aluatul pentru 10-15 minute sau până nu se mai ține de mâini. Ungem uleiul cu un pic de ulei de măline deasupra și îl lăsăm să se odihnească și să crească pentru 20 minute apoi îl mai frământăm încă odată și îl lăsăm pentru 20 minute. Între timp pregătim umplutura, untul îl amestecăm bine cu zahărul și scorțișoară până obținem o masă omogenă. Când aluatul s-a ridicat suficient întindem aluatul pe o platformă dreaptă unsă cu un pic de unt sau ulei și adăugăm umplutura, pe care o întindem uniform pe toată suprafața aluatului. Rulăm aluatul și apoi tăiem rulouri de câte 4 cm fiecare, și le aranjăm într-o tavă înaltă unsă bine cu unt, le lăsăm să crească pentru 15 minute și apoi le dăm în cuptorul încins la 180 de grade, pentru 45 de minute.

Între timp savurăm mirosul de scorțișoară care umple toată casa 😉 cu o cană de băutură fierbinte.

Voi ce deserturi preferați atunci când vine sezonul rece? Aștept rețetele voastre în comentarii 😉

Pentru mai multe rețete și alte secrete din culise 😉 vă aștept pe Pagina de Facebook a blogului sau pe Pagina de Instagram.

0 Comment 1012 Views

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: