Looking for something?

In Standard

Provocarea Fit Mami

Provocarea Fit Mami

Pentru cei care mă urmăresc pe Instagram și pe Facebook știu cu siguranță, că am participat într-o provocare timp de 30 de zile. Și pentru că, am primit multe întrebări referitor la această provocare #fitmami am descis să vă răspund aici la toate și să vă dau mai multe detalii.

Provocarea constă în sport și alimentație corectă pentru a adopta un mod de viață sănătos și este dedicată mămicilor care au mai mult de 5 luni de la naștere și care au permisiunea medicilor pentru practica sportul. Eu am aproape 4 ani de când l-am născut pe Bogdan și tot nu am revenit la kilogramele pe care le-am avut înainte de naștere și am practicat mai multe tipuri de sport: Kangoo Jumps (la care am renunțat din cauza că mă dureau foarte tare genunchii), Step, Pilates (s-a închis grupa deoarece a plecat antrenoarea), diferite aplicații pe telefon. Deci, după cu vă da-ți seama am avut ceva experiență și mai multe încercări care au eșuat, dar tot am rămas cu vreo 5 kg de dat jos. Și atunci când am văzut anunțul că Fit Mami organizează o provocare online mi-am zis să încerc, că oricum nu aveam nimic de pierdut.

Dar, să vă zic mai întâi cine sunt cele din spatele proiectului Fit Mami: Mihaela și Irina sunt două surori care au o dragoste aparte pentru sport și pentru alimentația corectă și echilibrată și care s-au gândit că ar putea să motiveze și alte zeci de mămici să adopte același stil de viață printr-o provocare online, prima de acest gen, de la noi din țară. Mihaela este antrenoare de fitness la o sală de forță din Chișinău, iar Irina este mămica unui băiețel zglobiu pe nume Matei, stabilită în Irlanda și este pasionată de sport și de mâncarea sănătoasă. Deci, ele împreună au decis ca prin cunoștințele și capacitățile lor să ajute și alte mămici care nu am timp să meargă la sală, să facă sport acasă alături de copil și tot ele sunt cele care au distrus o mulțime de mituri referitor la alimentația mămicilor pe perioada sarcinii și în timpul alăptării. Nouă, mămicilor ne-a fost transmisă tradiția de a mânca pentru doi în timpul sarcinii și de-a mânca pentru patru în timpul alăptării 🙂 Nu este corect nici una nici alta, o mămică trebuie să se alimenteze echilibrat pentru sănătatea ei și a copilului.

Cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit

 1. Câte kilograme ai slăbit? 

Sincer, inițial când am început această provocare nu am avut mari așteptări, dar pe parcurs am înțeles că anume acest format de slăbit pe mine mă avantajează cel mai mult. Nu pierd timp pe drum mergând la sală, pot face exercițiile atunci când am timp liber, cât e copilul la grădiniță sau când doarme la amiază, iar alimentația, aici e partea frumoasă, am învățat că abdomenul plat nu se face doar prin exerciții ci și prin ce pui în farfurie.

Am slăbit 3 kg, 15 cm în coapse și 5 cm din abdomen în 30 de zile și pot să vă zic că nu-mi venea să cred când mi-am măsurat coapsele și am făcut-o de vreo zece ori, cred 🙂 Simțeam când îmbrăcam pantalonii că intră mai ușor, a fost un rezultat foarte bun pentru mine și mă simt minunat. Iar exercițiile și alimentația corectă nu mai sunt doar un motiv de slăbit și de revenit la formele dorite, dar au devenit deja un mod de viață.

2. De unde găsesc motivație?

Ce motivație poate fi mai bună decât rezultatele 🙂 Când mă urc pe cântar, sau când urc cele șase etaje fără să gâfii, sau să mă doară picioarele, sau energia cu care mă trezesc și îmi petrec întreaga zi, aceasta e cea mai frumoasă motivație. Dar, mi-am pus și un scop, cum aș arăta după șase luni dacă aș continua la fel zi de zi? Mi-am imaginat acest lucru și continuu să lucrez pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Foarte mult mi-a ajutat și administratoarele grupului Fit Mami, care veneau zilnic cu sfaturi și ideei de meniuri sănătoase și cu multă susținere, dar și mămicile care au participat la această provocare și care postau zilnic meniurile lor și rezultatele. Și dacă o mămică care are gemeni, sau copil de 6-9 luni găsește timp pentru 30 de minute de exerciții zilnice, de ce eu, care dispun de mai mult timp liber nu aș face-o 😉

O motivare foarte puternică a fost și susținerea soțului care a vrut să facă împreună cu mine această provocare și astfel, mi-a fost mult mai ușor, am pregătiti aceleași mâncăruri și uneori am făcut exercițiile împreună, când mai aveam eu zile de lene 🙂

3. Cum reușești să te alimentezi sănătos?

Prin multă voință și multă informare și oameni care mă inspiră. Eu sunt o gurmandă, mie îmi place să mănânc gustos și să încerc tot felul de bucătării. Și cred că fiecare om trebuie să aibă un meniu echilibrat și un meniu care să-l facă să fie sănătos dar și să se simtă bine în pielea sa. Dacă vreau să mănânc o ciocolată sau să beau un capuccino o fac, fără vină, dar în același timp încerc să găsesc și alternative care sunt mai sănătoase și care aduc și beneficii corpului meu, nu doar colăcei pe burtă 😉

Dar, când am intrat în această provocare mi-am dat bine seama că vor fi unele restricții și unele alimente vor trebui eliminate din meniul zilnic. Spre surprinderea mea meniul permis a fost unul leger, și Irina a avut mereu răbdarea să ne explice ce alimente și la ce oră e bine să le mâncăm, să nu facem excese și care ar fi bine să le excludem dacă ne dorim un corp tonifiat și mai multe kilograme în minus. Deci, noi am exclus pâinea albă și pâinea cu drojdie, consumăm pâine integrală sau pâine neagră fără drojdie, lavaș sau pita, dulciurile, biscuiții și tot felul de copturi, cartofii îi consumăm foarte rar, pastele făinoase, am ales pastele integrale. În schimb am învățat să combinăm corect alimentele, am început să mâncăm mult mai multe legume, fructe și cereale.

Un lucru care mă motivează foarte mult sunt și toate conturile de pe Instagram ale unor vegani sau vegetarieni pe care le urmăresc, conturile unor mămici care duc un mod de viață sănătos, și aplicația mea preferată Pinterest de unde mă inspir foarte mult pentru rețetele mele zilnice.

De pe 19 martie Fit Mami lansează o nouă provocare și eu cu siguranță voi fi în ea, încă nu am ajuns la rezultatul dorit și cu mămicile din grup e mult mai interesant să mergem spre scopul propus, și dacă sincer și eu sunt un pic mai disciplinată și nu procrastinez 😉

Deci, cu cine ne întâlnim de luni în cea mai tare provocare online pentru mămici?

12 Comments 1905 Views

Related Post

12 Comments

 1. Foarte interesanta provocarea! Felicitări!🤗

  1. Mulțumesc mult 😘

 2. Foarte interesant 🙂

 3. imi place mult ceea ce ai scris, este foarte important sa avem un stil de viata sanatos ,

 4. O initiativa foarte buna! Chiar mi.ar placea sa vad ca se extinde ideea, merita ca toate mamicile sa fie puse la miscare !

 5. Foarte frumos!
  Sper ca atunci cand voi fi mămica sa particip si eu la astfel de provocări.

 6. Super provocare! As vrea sa iau si eu parte.

 7. Ce tare sper sa mai fie valabil si cand voi avea eu copii

 8. Cand am inceput un stil de viata sanatos si echilibrat din toate punctele de vedere, si eu ma inspiram adesea de pe Pinterest care chiar ca poate fi o reala sursa de inspiratie! 🙂

 9. Uuu super tare! Bravo ca reusesti!

 10. Te felicit pentru perseverență! E important sa avem un stil de viata cat mai sanatos.

 11. Cand fetita mea era un bebelus mititel, atunci am vazut si eu multe exercitii de genul. Niciodata nu am facut sport cu ea

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: