Looking for something?

In Image

Produse de îngrijire pentru vergeturi, în perioada sarcinii

Produse de îngrijire pentru vergeturi, în perioada sarcinii

Vergeturile care apar în timpul sarcinii sunt o adevărată provocare pentru viitoarea mămică. Se spune că 80% din femei în perioada sarcinii sunt predispuse să se confrunte cu apariția vergeturilor. Eu în prima sarcină chiar nu am știut de asta și nici nu am dat importanță dungilor roșii care apăreau pe picioare sau sâni odată cu acumularea kilogramelor. Și am acumulat eu multe kg în prima sarcină, vreo 25 🙂 dintre care vreo 20 le-am lăsat la maternitate 😉 

E greșeala mea că nu m-am informat mai bine și nu cunoșteam prea multe despre posibilitatea apariției vergeturilor în timpul sarcinii așa că deja după apariția lor am încercat să repar cât de cât cadoul primit de la prima sarcină 😉

E foarte greu să tratezi vergeturile, uneori ele nu dispar cu totul dar, totuși poate fi diminuat aspectul neplăcut prin multă hidratare și îngrijire corespunzătoare.

Dar să vedem care sunt cauzele apariției vergeturilor în timpul sarcinii:

  • adăugarea prea rapidă a kilogramelor
  • sarcină multiplă
  • lipsa activității fizice
  • dacă bebe este prea mare în burtică
  • depinde de nivelul de elasticitate a pielii

Acum, în cea de-a doua sarcină am încercat să previn cât mai curând apariția unor noi vergeturi. Am un ritual zilnic pe care îl urmez cu strictețe și mă ung cu ulei din cap până în picioare 😉 Din păcate a trebuit să renunț la sport, din motive de sănătate, dar sunt fizic activă atât cât îmi permite burta 🙂 Bogdan este un ghemuleț de energie și nu prea am timp să lenevesc, sunt mereu activă și fac în medie vreo 7 km pe zi.

Dar, acum vreau să vă vorbesc despre ritualul meu de îngrijire, în primul rând folosesc scruburile pentru o mai bună exfoliere a pielii, îmi plac enorm scruburile DIY pe care le fac acasă din ingrediente naturale, printre preferatele mele este scrubul cu zahăr brun, zaț de cafea și ulei extravirgin de măsline sau ulei de cocos.

Nu aruncați niciodată zațul de cafea, acesta este perfect pentru procedurile de înfrumusețare, cafeaua oferă fermitate pielii iar uleiul de măsline care este un antioxidant foarte bun, păstrează elasticitatea și suplețea pielii. Zațul de cafea și zahărul brun sunt un abraziv natural care oferă pielii elasticitate și luminozitate și curăță pielea în profunzime. Mai folosesc și scruburi din comerț, iar cele cu sare de mare sunt preferatele mele. Încerc pe cât posibil să folosesc scruburile de 2 ori pe săptămână în timpul dușului. 

După această procedură de curățare a pielii în profunzime, folosesc o cremă hidratantă, sau un unt de corp, iar acum folosesc și uleiul de migdale dulci care este o sursă naturală de Vitamina E. Eu îl folosesc pe acesta de la Equilibra Moldova deja de 5 luni și îmi place foarte mult, se absoarbe bine în piele și nu lasă urme pe haine.

Beneficiile uleiului de migdale dulci sunt multiple:

  • hidratează pielea în profunzime
  • catifelează și dă luminozitate pielii
  • ameliorează aspectul cutanat al pielii lăsat de vergeturi
  • previne apariția vergeturilor
  • calmează iritarea pielii uscate

Pe piață se găsesc acum o mulțime de creme pentru vergeturi destinate viitoarelor mămici. De curând am primit cadou această cremă de la Sanosan care conține ulei de jojoba și Vitamina E, pielea se simte foarte hidratată după aplicarea ei. 

După aplicarea uleiului uneori folosesc și cremă sau unt de corp care conțin uleiuri și hidratează intens pielea. Crema aceasta de la Organic Shop Moldova conține 5 uleiuri esențiale, ulei de jojoba, ulei de migdale dulci, ulei de luminița nopții, unt de shea și ulei de amarant.

Această cremă e foarte densă și intră un pic mai greu în piele, trebuie întinsă bine dar hidratează atât de bine și pielea rămâne catifelată, ca de bebeluș 🙂

Și, deoarece în sarcină se întâmplă tot felul de lucruri ciudate cu corpul nostru 😉 pielea de pe picioare și mâini îmi este foarte uscată și am mai mereu mâncărimi, astfel am mare nevoie de o îngrijire specială și am început să folosesc acest balsam împotriva iritației de la La Roche-Posay Moldova și chiar face minuni.

Nu uităm și de pielea de pe gât sau decolteu care are la fel de multă nevoie de hidratare și elasticitate. Am găsit la Planeta Spa de la Avon acest ser pentru fermitate care are un singur ingredient minune: cafeaua 🙂 

După câte ați înțeles ritualul meu de îngrijire a pielii în perioada sarcinii este unul foarte intens și chiar am observat rezultate pozitive, nu mi-au mai apărut alte vergeturi decât cele pe care le aveam de la prima sarcină. Am îndrăgit atât de mult procesul de îngrijire cu uleiuri și scruburi ca a devenit deja un obicei de care sper că voi reuși să mă țin și după naștere 🙂

Voi, cele care ați fost însărcinate, sau sunteți acum, cum luptați cu vergeturile, dacă le aveți, desigur, care remedii v-au ajutat/ajută cel mai mult? 

0 Comment 2768 Views

Related Post

Leave a Reply