Looking for something?

In Gallery

Plăcinte ca la mama soacră

Rețeta asta de plăcinte o am de la mama soacră, ea face niște plăcinte foarte delicioase, care se deosebesc de tot ce am încercat până acum, aceste plăcinte sunt pe placul tuturor. Bărbații mei iubesc foarte mult copturile și tot ce ține de aluat așa că la noi în casă se mănâncă foarte multe plăcinte și checuri. Recunosc am evitat mult timp să fac această rețetă deoarece la mama ies perfecte plăcintele de fiecare dată, și de frica să nu ratez nu aveam curajul să le pregătesc. Dar am decis să încerc, și recunosc nu s-au primit ca la ea dar sunt pe aproope și cu multă repetiție poate ajung la nivelul plăcintelor lui mama.

Deci pentru prepararea acestor plăcinte nu avem nevoie de nimic deosebit, de făină, ulei, sare și apă și cel mai important de multă dragoste, doar cel ce lucrează cu aluatul știe că el nu iubește oamenii răutăcioși cu energie negativă.

Ingrediente:

  • 7 linguri de ulei
  • 250 ml apă călduță
  • 10g sare
  • făină cât cuprinde

Din aceste ingrediente se frământă un aluat nici prea moale nici prea tare, perfect pentru plăcinte. Aluatul se lasă 15-20 min. pentru a se odihni și a crește puțin. În acest timp încălzim puțin ulei pe care îl vom folosi pentru a unge fiecare turtă de aluat, astfel ne va fi mai ușor să lucrăm cu aluatul. Încingem cuporul la 190 de grade și ne apucăm de treabă. Cel mai important în acest proces este să întindem cât putem de tare turta astfel ca plăcintele să se primească crocante și pufoase iar straturile să fie foarte subțiri. Umplutura poate fi diversă brânză, cartofi, varză, mere, cireșe, struguri.

Vă doresc spor la muncă și poftă bună.

 

0 Comment 1679 Views

Leave a Reply