Looking for something?

In Gallery

Pizza pentru toată familia

Pizza este felul de mâncare care tuturor le place și am mânca-o și la dejun și prânz și cină, dacă nu ar fi atât de calorică și nu am ține noi, atât de mult la dieta noastră 🙂

Pizza este preparată în întreaga lume și are o mie și una de forme și gusturi, o putem face după placul și imaginația noastră, și cea de la noi se deosebește enorm de cea gătită în Italia sau în USA. De curând am avut un italian în vizită care a dorit foarte mult să guste pizza noastră și am mers la un local din oraș unde se servește pizza, reacția lui a fost de așteptat, i-a plăcut pizza dar a zis că asta nu poate fi numită pizza ci o bombă calorică 🙂

În familia noastră pizza e una din mâncărurile preferate, dar o mâncăm destul de rar și o preferăm pe cea preparată în bucătăria noastră în locul celei cumpărate. Aluatul îl prepar acasă iar umplutura este de fiecare dată diferită în dependență de ce am prin frigider.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500g făină
  • 20g drojdie proaspătă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • apă călduță cât cuprinde pentru o forma un aluat ca de pâine

Drojdia cu zahărul și un pic de apă călduță se pun la înmuiat pentru 10-20 min. În alt vas se pune făina, uleiul și sarea peste care se adaugă drojdia îmuiată și adaugăm treptat apa până obținem un aluat care se dezlipește de pe pereții vasului și de pe mîinii. Aluatul se acoperă cu o folie alimentară și se lasă să crească vreo 30 de minute.

Ingrediente pentru umplutură:

  • sos de roșii făcut acasă
  • salam
  • ardei dulce
  • roșiii
  • spanac
  • cașcaval

Aluatul se întinde pe o bucată de hârtie alimentară care a fost presurată cu făină și griș, pentru a nu se lipi aluatul, ungem cu sosul de roșii și adăugăm restul ingredientelor în ordinea prezentată mai sus. Pizza se dă la cuporul încins la 180 de grade pentru 30-35 minute și se servește imediat până la ultima bucățică.

Poftă bună!!!

0 Comment 1779 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: