Looking for something?

In Image

#omamăperfectă

#omamăperfectă

Câteva săpămâni în urmă pe rețelele de socializare câteva mamici mai îndrăznețe au început o campanie, o campanie cu hastagul #nusuntmamăperfectă. Și eu m-am regăsit în majoritatea mărturisirilor făcute de mămici. Că nu reușesc să scap de kilogramile în plus acumulate în timpul sarcinii(aproape 30de kg), că nu reușesc să-mi aranjez întodeauna părul, că nu mă machiez întodeauna când ies din casă, iar de unghii vopsite nici nu mai vorbesc. Sincer nuștiu cum reușesc acele mame care nasc și arată perfect și în timpul sarcinii și în perioada după naștere, poate zilele lor au mai multe ore și nu doar 24 ca și ale noastre 🙂 Oricum ar fi bravo lor că le reușesc pe toate și undeva eu le admir și le respect pentru reușitele lor.

 

Da, poate eu nu întotdeauna reușesc să fiu o soție perfectă, o fiică prefectă, o prietenă perfectă, o colegă perfectă dar de un lucru sunt sigură în viața mea că eu sunt #omamăperfectă și știți de ce pentru că sunt mama copilului meu. Pentru că eu jertfesc clipele din viața mea care le petreceam pentru mine, înainte de Bogdan, ca să răspund nevoilor copilului meu. Eu prefer să citesc împreună cu el, să colorez, să mă joc cu mașinile în garajul lui micuț, să dansăm, să ne giugiulim, decăt să stau ore în șir pentru a-mi îndrepta părul sau a-mi aranja hainele în dulap după culori.

 

Știți dacă veți întreba persoanele apropiate mie, eu înainte de a mă căsători și de a avea un copil, auzeam mereu replica că eu nu voi fi o mamă bună, că copii mei nu o să mă iubească și asta deoarece eram extrem de exigentă cu copii, strigam la ei, îi struneam, să nu pună mâina, să stea cuminți, să nu se murdărească etc. Și dacă sincer nici eu nu mă vedeam mamă și încă #omamăperfectă, niciodată nu mi-am imaginat că am să devin mama și femeia care sunt acum, o mamă care își iubește copilul la infinit, o mamă care ar face orice pentru copilul ei, chiar dacă asta înseamnă să dansezi în mijlocul drumului fără muzică, sau să te dai pe topogan împreună cu copilul sub privirile judecătoare ale trecătorilor. Toată sarcina m-am gândit doar că eu nu voi reuși să fiu #omamăperfectă că copilul meu va suferi din cauza mea că nu voi reuși să-l educ așa cum trebuie, dar imediat după ce l-am ținut în brațe am înțeles că nu ai cum să știi până nu intrii în rolul de mămică, nici un sfat din lume, nici o carte de parenting nu te poate învăța întru-totul cum să crești acest pui de om. Și într-adevăr rolul de mămică nu se învață el se naște odată cu copilul tău.

 

Nu am scris aceste rânduri pentru a ofensa pe cineva, toate mămicile sunt bravo și acelea care le reușesc pe toate și acelea care nu prea, dar cel mai important ele sunt mămici perfecte deoarece sunt mămicile copiilor lor.

 

Peace.

 

0 Comment 1469 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: