Looking for something?

In Image

O escapadă la București împreună cu Bogdan

Bucureștiul pentru mine a fost dragoste la prima vedere.

Uneori călătoriile spontane sunt cele mai frumoase, pline de aventuri și de momente interesante. Vizita noastră la București nu a fost programată, a apărut ceva important ce trebuia rezolvat și ne-am luat pașapoartele și am pornit la drum. A fost prima călătorie de 6 ore cu mașina pentru Bogdan, și s-a descurcat destul de bine. A rămas entuziasmat de lucrătorii vamali și pe moment a decis că vrea și el să devină polițist de frontieră, dar s-a răzgândit repede, că el își schimbă profesiile de 5 ori pe zi 😉

Bogdan deja iubește călătoriile și este foarte curios să afle cât mai multă informație despre destinația aleasă, iar Bucureștiul este unul dintre orașele pe care le-a învățat cel mai rapid unde se află, de pe hartă și locul pe care îl arată imediat după Chișinău. Așa că atât pentru el cât și pentru mine a fost un vis împlinit și sper din toată inima să revenim împreună acolo pentru a-l descoperi și pentru al explora mult mai mult.

Pentru mine Bucureștiul a fost ca un duș cu apă rece de izvor, eu aveam cumva ideea că Bucureștiul nu este decât un oraș fost sovetic, un pic mai mare decât Chișinăul nostru. Dar, am ajuns acolo ca să constat că Bucureștiul este o capitală  europeană, cu un contrast arhitectural care bucură ochiul unui om care nu a mai ieșit de câțiva ani din Chișinău. Citisem undeva că Chișinăul nostru este un oraș verde, cine a scris despre asta nu a fost în București.

Un oraș îngrijit, amenajat frumos dar cel mai important un oraș prietenos cu bicicliștii și pietonii. Contrastul dintre clădirile de epocă, care s-au păstrat intacte și care transmit aerul aniilor perioadei interbelice și cele noi apărute de curând sunt într-o armonie estetică. Sigur, am zărit și clădirile gri care parcă țipă că pe acolo a trecut cu mult fast perioadă comunistă, dar nu reușesc să rupă din farmecul acelor comori arhitecturale care au reușit să supravețuiască timpului.

Bogdan iubește foarte mult havuzurile și este pur și simplu fascinat de ele iar în București a rămas copleșit de bulevarde și străzi întregi amenajate frumos cu havuzuri și flori, vroia să sară în ele 😉 Păcat că vremea de afară nu i-a permis 🙂

Noi am prins în București un weekend ploios și friguros de sfârșit de mai, și am circulat doar cu mașina și nu prea am reușit să explorăm orașul pe jos, dar promitem că revenim pentru a ne bucura de un oraș frumos, cu o istorie interesantă și care are multe de oferit turiștilor.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 1335 Views

Related Post

Leave a Reply