Looking for something?

In Image

„Minunea” de R. J. Palacio

„Minunea” de R. J. Palacio

„Când ai de ales între a fi corect și a fi bun, alege să fii bun.”

„Minunea” de R.J Palacio este o carte despre bunătate, despre compasiune și despre curajul unui băiețel de 10 ani, care suferă de o malformație facială, de a se integra în lumea reală. Lumea care este crudă, care cu greu acceptă oamenii diferiți, oamenii care suferă și oamenii care nu arată la fel ca ceilalți.

Am ezitat mult înainte de a citi această carte, deoarece eram sigură că mă va face să plâng și pe alocuri să urăsc societatea în care trăim. Noi, oamenii care nu suferim de nici o boală incurabilă, sau care nu avem nici o dizabilitate, foarte ușor îi judecăm pe cei care sunt diferiți de noi, le punem etichete și foarte rar îi acceptăm în cercurile noastre sociale. Asta, maturii care se presupune că știu cum să relaționeze cu ceilalți, care ne mascăm foarte bine sentimentele și zâmbim și atunci când suntem supărați, care răspundem că totul e bine, chiar dacă în sufletul nostru se petrece o tornadă. Dar imaginați-vă pentru o clipă, ce se petrece în lumea copiilor, lumea sincerității, copii sunt foarte sinceri cu sentimentele lor și spun ceea ce le vine în minte fără a menaja pe cineva. Păi, iată în această lume, un băiețel de 10, pe nume August cu o înfățișare deosebită de ceilalți copii de vârsta lui, decide că e timpul să meargă la o școală adevărată, cu colegii adevărați și cu teme pentru acasă. Vă dați seama cât curaj a avut acest băiețel să înfrunte societatea și să spargă tiparele, să înfrunte cu stoicism toate privirile, toate țipetele și toate cuvintele urâte venite la adresa lui.

„Minunea” este o carte despre prietenia adevărată, despre spargerea barierilor, despre compasiune, despre dragoste necondiționată și despre schimbarea viziunilor. O carte care nu te lasă indiferent, care te face să plângi, să fii supărat pe lumea care te înconjoară, să vrei să schimbi mentalități greșite și ignorante.

Iar August, băiețelul care suferă de o malformație facială, ne învață ce înseamnă să fim mai buni, să-i  acceptăm pe cei diferiți de noi, să fim toleranți, să ne iubim familia și prieteni și să-i acceptăm pe toți indiferent de cum arată sau ce fac. August este un copil special, cu un suflet frumos care vede binele oriunde și tratează unele situații cu mult umor.

Cartea este pentru persoanele de toate vârstele, de la cei mici până la cei mari, cartea asta trebuie citită de toți, pentru că ea motivează și schimbă păreri, pentru a ne da seama cum putem ajuta oamenii diferiți de noi și pentru a învăța ce este compasiunea și acceptarea.

Niciodată, dar niciodată nu judecați o persoană după cum arată, important este ceea ce se află în interior.

0 Comment 1246 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: