Looking for something?

In Image

Miercurea, respirăm

Miercurea, respirăm

Această carte am citit-o într-o zi.

 

Mi-a plăcut atât de mult, încât nu am putut s-o las din mână până nu am aflat cu ce se termină poveștile celor 6 femei gravide, care printr-un joc al destinului se întâlnesc într-un moment crucial din viața fiecăruia dintre ele. Cursul de Lamaze pentru gravide este punctul de întâlnire a acestor femei, care mai târziu devin nu doar niște amice dar și cele mai bune prietene, genul de prietenie în care îți poți împărtăși chiar și cele mai ascunse secret. Viața fiecăruia dintre protagoniste i-a o întorsătură dramatică, din care au impresia cî nu mai pot să iasă, dar cum spune și autoarea „Chiar și când nu mai poți, tot mai poți un pic”.

Ioana este și autoarea blogului http://printesaurbana.ro, autoarea a două cărți pentru copii „Te iubesc orice ai face” și „Mami, e gata?”, și a cărții „Am să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă”. „Miercuri, repirăm” este primul roman din palmaresul Ioanei Chicet-Macoveiciuc și sper că nu și ultimul 🙂

Pe mine m-a cucerit încă de când i-am descoperit blogul și îmi place la nebunie stilul ei de a scrie și de a spune lucrurilor pe nume, chiar și cele mai intime detalii. În roman, Miruna este cea care povestește istoriile celorlalte femei, este cea care le-a legat pe toate în prietenia lor frumoasă, și parcă undeva am recunoscută pe Ioana în acest personaj. Așa îmi imaginez eu că reacționează și ea în viața reală, este tipa care sare în ajutorul tuturor, este acolo când ai nevoie de urechi libere care să te asculte fără să te judece, este acolo când ai nevoie de un umăr pe care să plângi, și este acolo când ai nevoie să îți împarți cele mai tainice secrete. Așa e Miruna în roman și așa cred că e Ioana în viața reală, o prietenă adevărată.

„Miercuri, respirăm” este un roman despre prietenia dintre femei, care se află într-o perioadă foarte frumoasă din viața lor, maternitatea. Aceste femei sunt atât de diferite una de alta, una mai bogată, alta mai săracă, una mai slabă cu o sarcină ușoară, alta abia târâindu-și burta mare, dar pe toate le unește prietenia și plăcerea de a se întâlni, ca până la urmă să devină o familie adevărată.

Nu vreau să vă dau multe detalii, citiți cartea, savurați-o și descoperiți-o pe Ioana în postura de autor de romane.

Lectură plăcută!

0 Comment 758 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: