Looking for something?

In Image

Mamele sunt super eroi

Mamele sunt super eroi

Mamele au super puteri și sunt super eroi. În timpul maternității viața unei femei se schimbă radical, unele renunță la serviciul pe care îl aveau înainte de a deveni părinte, alte revin în forță la muncă după naștere iar unele mămici își descoperă activități pe care nu le-au avut înainte de a naște sau a rămâne însărcinate.

Eu, ca și alte multe mămici m-am regăsit în scris și anume în administrarea unui blog unde scriu cu plăcere și dedicație. Dar apare în viața fiecărei mămici bloggerițe dilema de unde să găsească timp și pentru blog. Căci blogging-ul implică multă muncă și multe nopți nedormite pentru pregătirea unui articol, care să vină cu ceva inovativ de fiecare dată. Și scrisul pe blog nu este o obligație, nu aduce bani ci se face din plăcere.

Dar, totuși noi mamele avem o funcție aparte care ne mănâncă zilele și nopțile și se numește “vina de mamă”, că nu i-ai acordat destul timp copilului, că nu l-ai hrănit la timp, că nu i-ai spus poveste înainte somn, că nu l-ai scos suficient la primblare și lista poate continua la nesfărșit.

Și totuși de unde găsesc mamele cu blog timp pentru a scrie?

Am decis să întreb câteva mămici care dețin o pagină personală și să aflăm micile lor secrete în administrarea timpului.

super-woman-multitasking-illustration_23-2147534278
Sursa:http://www.freepik.com/free-photos-vectors/mother

Natalia Madan, mămica lui Daniel și a Adelinei, administratoarea bloguluhttp://planetamami.com „Încă în prima perioadă de la lansarea blogului, când eram absolut entuziasmată, eram doar cu gândul la blog și îmi reușea să găsesc timp pentru noua mea pasiune. Materialul îl pregăteam împreună cu fiica mea (baiatul era la gradiniță), mai ales când era vorba de rețete sau jocuri – făceam fotografii și le editam. Scriam în timp ce dormea la prânz – eram foarte norocoasă că dormea câte 3 ore. Deci în acest timp reușeam să pregătesc și cina. Apoi scriam noaptea, dupa ce adormeau copiii. Cu timpul însă am renunțat să mai scriu până târziu noaptea pentru că acest lucru mă storcea fizic, dar și emoțional – deveneam irascibilă din cauza oboselii. Ca urmare, am zis că copiii mei au nevoie de o mamă odihnită 🙂

În ultima perioadă dispun de mai puțin timp pentru blog din motiv că băiatul nu mai merge la gradiniță și respectiv trebuie să le acord mai mult timp, mai mult să gătesc 🙂 Înainte apelam la bonă care venea pe vreo 2 ore, iar eu îmi luam laptopul și „fugeam” la o cafenea unde îmi dedicam timpul exclusiv scrisului. Astfel de momente sunt foarte creative și productive pentru mine.

Ce ține de casă – eu nu le reușesc pe toate. Mă ajută foarte mult soțul, este foarte înțelegător și mă susține în ceea ce fac. Evident, casa mea nu strălucește, însă pentru mine asta nu e o prioritate. Pentru că dacă să te lași doar treburilor casnice, nu mai dai de capăt. Dar este vital ca o mama care sta acasă să-și facă timp pentru pasiunea sa, oricare ar fi, măcar o ora în zi.

Idei de articole am foarte multe, am și întocmit o lista lungă. Sunt mereu în căutare de jocuri și activități noi pentru copii, diferite rețete (pentru că gusturile li se schimbă periodic), dar și de soluții la problemele cu care mă confrunt în calitate de părinte. Toate le testez după care cu mare drag transmit această informație mai departe.”

Sofia Frunză, mămica lui Damian și administatoarea blogului http://frunzaresc.eu „Mămicile au super puteri. Altfel nu știu cum ar reuși să fie femei frumoase, soții minunate și mămici iubite.
De când am devenit mămică, viața mea s-a schimbat mult. Uneori mă întreb de unde am atâta energie să fac atât de multe lucruri?! Pentru că trebuie să știți că meseria de mămică vine la pachet cu celelalte responsabilități zilnice (trebuie să ai grijă de soț, gospodărie, relații de prietenie etc.). Așa că pentru a le reuși pe toate este important să te simți împlinită și fericită ca femeie, soție și mămică. Iar acest lucru depinde în primul rând de tine și apoi de sprijinul celorlalți. Dacă reușești să îmbini lucrurile care îți plac, cu responsabilitățile zilnice și îngrijirea bebelușului, atunci ai șanse mari să te simți împlinită.
Faptul că ești mămică nu înseamnă că trebuie să renunți de tot la tine, la lucrurile și activitățile care îți plac. Eu am stabilit cu soțul meu că o ora pe zi să fie pentru mine, ora în care fac lucruri care îmi aduc fericire. În această oră pot să mă relaxez citind, pot să ma uit la un film, să fac o plimbare în parc, să merg la un eveniment, să ies cu prietenele, să scriu pe blog etc. Îmi place să scriu, este o pasiune și în același timp o oportunitate pentru mine. De ce spun asta? Pentru că scriind pe blog, împărtășesc din experiența mea altor mamici și încerc să le ajut cu sfaturi și informații utile. Și sper că reușesc să fac asta. În plus, atunci când scriu mă relaxez. Scrisul mă ajută să mă detașez de grijile și problemele zilnice.
Inspirația pentru articole vine din experiențele prin care trec zilnic. Testez, încerc, învăț și transmit mai departe. Fiecare mămică este o “minienciclopedie” cu informații valoroase. Eu aleg să le transmit prin intermediul blogului frunzaresc.eu”

Anna Casian-Musteață, mămica lui Cecilia și a lui Stelian, administratoarea bloguluhttp://suntmama.com ” Studiind jurnalismul, specialitatea Jurnalism Cultural, în primul an de facultate am decis că trebuie să-mi fac un blog. Așa a luat naștere http://anacasian.blogspot.md – un blog pe care scriam despre toate evenimentele culturale la care mergeam. Odată ce m-am căsătorit și am rămas însărcinată, sfera mea de interese s-a schimbat și având deja experiență în blogging, am creat blogul SuntMAMĂ – cel de-al treilea copil al meu, cum îmi place să-i spun. La început, când eram însărcinată cu primul copil, scriam foarte des articole pe blog, însă odată cu nașterea și cea de-a doua sarcină, am început să scriu mai rar. Mă strădui cel puțin câte 1-2 articole pe săptămână să public, dar depinde de circumstanțe. Pentru că, pe lângă copii și treburile casnice, mai am și alte ocupații (scriu articole pentru două site-uri de la noi, citesc, croșetez, tricotez), am început să-mi fac un orar lunar, săptămânal și zilnic: îmi stabilesc în fiecare lună prioritățile, apoi săptămânal le îndeplinesc, iar dimineața îmi fac un program pentru toată ziua. Altfel, nu aș reuși nicidecum… Printre aceste priorități un loc aparte îl ocupă blogul. Drept sursă de inspiratie îmi sunt cei doi copii – Cecilia – 2, 7 ani și Stelian – 1,5 ani. Alături de ei descoper nenumărate lucruri și mș descoper pe mine.
Deja știu că am cititorii/cititoarele mele, care mă urmăresc zilnic și-mi citesc postările. De aceea, atunci când scriu, anume lor – mămicilor care au copii de-o vârstă cu ai mei, mă adresez. De ce? Pentru că, povestind din experiența mea de mămică cu doi copii, știu că acestea se vor inspira și poate vor face aceleași activități cu copiii lor, sau vor lua atitudine vizavi de comportamentele acestora, etc…”

Dacă mă intrebați pe mine, nici eu nu le reușesc pe toate, în casă la mine nu e mereu curat, nici hainele nu sunt întotdeauna călcate, dar întotdeauna reușesc să pun mâncare pe masă și mai am un soț extraordinar care știe că am nevoie uneori de timp pentru mine, pentru a scrie pe blog, pentru a citi sau pentru a bea o cafea în liniște fără ca cineva să mă tragă de mânecă sau să mi se urce în brațe.

Nouă ne place să călătorim mult prin țară, asta vine organic, fără programări din timp, și astfel descoperim împreună Moldova noastră frumoasă și îi cultivăm și copilului dragostea de călătorii și de țară.

Dar voi scumpe mămici, cum le reușiți pe toate?

Cum reușiți să aveți grijă și de voi, de soț, de copii, de casă și în acelașit timp să vă bucurați suflețelul cu o activitate care vă face plăcere?

Pace!

0 Comment 14569 Views

Related Post

Leave a Reply