Looking for something?

In Gallery

Legume carbonara

Aceasta e rețeta perfectă pentru o cină la care participă tot membrii familiei, de la mic la mare. Am mai zis-o și o repet de când Bogdan a început să mănânce împreună cu noi, bucatele noastre sau adaptat ușor meniului unui copil de aproape 2 ani. Legume la cupor este alegerea pe care o fac de fiecare dată când vreau să prepar o cină rapidă și sănătoasă.

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mari
  • un morcov
  • conopidă
  • 4-5 bucăți de sparanghel
  • ceapă verde
  • 50g unt
  • 200g smântână
  • 2-3 ouă

Legumele le spălăm, le tăiem în bucăți potrivite și le punem la fiert pentru 10 min. În apă adăugăm sare și o frunză de dafin. Între timp încingem cutporul la 200 de grade și ungem tava pentru copt cu unt. Batem ouăle bine cu sare și piper apoi adăugăm smântâna și amestecăm până obținem o masă uniformă, la dorință putem adăuga și cașcaval ras, eu însă am preferat să nu adaug  nici un fel de cașcaval pentru o variantă mai ușoară pentru stomăgelul lui Bogdan.

Cartofii se scurg de apă și se pun în tava pentru copt la care se adaugă și sosul preparat, deasupra am adăugat ceapa verde tăiată mărunt. Se lasă la cuptor 25-30 min. până se rumenesc.

 

Poftă bună!!!

 

0 Comment 1089 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: