Looking for something?

In Image

Granola cu iaurt grecesc și fructe

Granola cu iaurt grecesc și fructe

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, și de ceea ce mâncăm la această masă depinde sănătatea și starea noastră de bine. Mie îmi place enorm să mă trezesc dimineața și să-mi fac cafeaua, dar când vine vorba de a pregăti ceva mai complicat nu o fac cu prea mult entuziasm la primele ore ale dimineții. Iar aici vin să mă salveze mâncărurile pe care le pregătesc din timp, iar această granolă poate fi ținută într-un borcan închis mai mult zile. Este o adevărată salvare pentru zilele când nu reușești să prepari sau nu ai poftă. Și nu este doar pentru micul dejun, ci este și o gustare foarte bună după antrenamentele de la sport, sau după somnul de amiază al copiilor, sau după o ședință bună de joacă prin parc sau terenul de joacă, fiind o bombă încărcată cu proteine, exact de ce are nevoie organismul nostru.

Amestecul de ingrediente este unul bogat în proteine care ține de foame și care este foarte sănătos. Voi ați citit vreodată ce conține o cutie de granola procurată din magazin? Vă zic eu, e de speriat, o listă întreagă de ingrediente pe care nici nu le pot pronunța și pe care nu mi le doresc în farfuria mea, asta e sigur. Deci am decis că e timpul să încerc să prepar granola în bucătăria mea din produse naturale și fără adaosuri inutile și dăunătoare organismului nostru.

Și desigur nu puteam să prepar ceva fără ajutorul meu, Bogdan, care este atât de curios și vrea mereu să mă ajute 😉 El este cel care mă inspiră pentru a căuta rețete cât mai sănătoase și naturale, dar recunosc că Bogdan a ales doar alunele și semințele de floarea soarelui și le-a mâncat, șmecherul 😉 

Ingredientele sunt simple și se găsesc în orice bucătărie. Cunoscutul terci de ovăz pe care noi toți îl ultilizăm în bucătărie și care place chiar și celor mai capricioși mâncăcioși, alune de pădure, semințe de dovleac, de floarea soarelui, de susan, miez de nucă și fructe uscate.

Ingrediente:

 • 500 g de terci de ovăz
 • 50 g semințe de floarea soarelui
 • 25 g semințe de dovleac
 • 25 g semințe de susan
 • 150 g alune de pădure
 • 100 g de fulgi de cocos
 • 150 g prune uscate
 • 50 g zahăr brun
 • 50 g miere
 • 50 ml de ulei de măsline
 • jumătate lingurită de sare

Preparare:

Toate ingredientele uscate, înafară de prunele uscate se amestecă bine și se lasă deoparte. Într-o cratită punem zahărul, uleiul și mierea și lăsăm la foc mic până se topește zahărul și se omogenizează toată masa. Amestecul lichid se adaugă la cel solid și se amestecă bine pentru a nu forma cocoloașe.

Încingem cuptorul la 180 de grade, în tavă punem hârtie de copt pentru a evita că ingredientele să  se lipească de tavă. Tava de dă la cuptor pentru 8-10 min. apoi de scoate și se amestecă și se mai dă la cuptor pentru încă 10 min. Fiți atenți că se coace foarte repede și nu necesită timp suplimentar, în plus că se arde foarte repede.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se adaugă prunele uscate sau orice alte fructe uscate la alegere, după care se pun la păstrat într-un vas închis bine pentru a nu pătrunde aerul.

Granola iese foarte crocantă și combinată cu iaurt natural sau iaurt grecesc este o gustare sau un mic dejun foarte delicios.

Ingredientele pot fi foarte simplu modificate după placul fiecăruia, baza însă trebuie să rămână terciul de ovăz iar cu restul ingredientelor vă jucați după imaginația și preferințele voastre și a familiei voastre.

După ce am încercat această rețetă de granola sunt sigură că nu voi mai cumpăra granola din comerț încărcată cu zahăr și tot felul de ingrediente necunoscute.

Poftă bună!!!

 

0 Comment 1103 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: