Această rețetă m-a cucerit din prima, unu – e foarte ușor și rapid de gătit, doi – are puține ingrediente care se găsesc în frigiderul oricui, trei – dar cel mai important e foarte delicioasă și se potrivește pentru toată familia. În ultima perioadă de când Bogdan a mai crescut și încet, încet a început să mănânce împreună cu noi la masă și meniul nostru a devenit mai sănătos, am renunțat la ouă prăjite la orice oră din zi, la prăjeli și mâncare procesată. Iar această rețetă este perfectă chiar și pentru copii de 2 ani. Fajitas este termenul spaniol pentru carnea la grill servită cu legume într-un taco sau tortila, sau în cazul meu în lavaș. Putem folosi orice tip de carne, însă preferata familiei noastre rămâne carnea de pui, la fel și legumele, orice ne permite frigiderul sau imaginația fiecărui dintre noi.
Ingrediente:
- 2 piepturi de pui (spălat, uscat bine cu un prosop de bucătărie și feliat în bucăți subțiri și lungi.)
- un ardei roșu (eu am folosit capia că este mult mai dulce)
- un ardei verde
- o ceapă
- ulei de măsline pentru sotarea legumelor
- un pachet de lavaș
- condimente (sare, piper, oregano, usturoi, cimbru, rozmarin)
- smântână de 20%
Mod de preparare:
Tigaia se încinge cu puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa tăiată felii și se condimentează cu sare și piper.
Se lasă la foc mediu 10-15 minute după care se adaugă carnea feliată.
Amestecăm până se caramelizează apoi adaugăm și ardeiul și lăsăm la foc mediu 10 min. Important ca legumele să fie puțin crocante așa că nu le ținem mult la foc.
Pentru servirea fajitelor tăiem lavașul în patru bucăți egale și ungem cu o lingură de smântână (pentru mai multă savoare eu am adăugat în smântână și o lingură de adjică preparată acasă).
Adăugăm amestecul de carne cu legume și punem în tigaia grill încinsă bine.
Le prăjim pe ambele părți până devin crocante aproximativ 5 min. pe fiecare parte.
Vă promit că după ce veți încerca această rețetă pentru prima dată va deveni preferata familei voastre.
Poftă bună!!!