Looking for something?

In Image

Experiența noastră la MAI Dulce

Experiența noastră la MAI Dulce

Au trecut deja câteva zile de la cel mai dulce și minunat eveniment, de la MAI Dulce, emoțiile încet au dispărut, impresiile frumoase au rămas, amintirile, experiența, toate le-am acumulat și cu siguranță le vom păstra într-un locușor aparte în inimile noastre. Când am primit invitația de a participa la acest eveniment în cadrul Teatrului Gastronomic, am acceptat imediat, după care s-a început a roti o mulțime de întrebări și griji în capul meu. Ce vom găti, cum vor reacționa oamenii, le va place rețeta noastră, cum se va descurca Bogdan, nu va fi obosit, nu va fi intimidat de oamenii străini, etc. Probabil, cunoașteți sentimentul, câte griji își face o mamă atunci când trebuie să iasă în fața unui public larg împreună cu copilul său.

Dar, Bogdan mi-a demonstrat încă o dată că el este un copil independent și capabil să se descurce cu propriile emoții și să se prezinte, așa cum un copil ar trebuie să se prezinte, natural, deschis și foarte zâmbitor. Deci, după cum ați înțeles experiența noastră a fost una magică, ne-am bucurat de fiecare minut petrecut la acest festival, jos pălăria pentru organizare, pentru toți participanții și pentru toată munca depusă. Un festival la fel de colorat, dulce, interesant nu cred că mai există în Moldova. MAI Dulce este un eveniment pentru toată familia, copii s-au distrat, au cântat, au dansat, au făcut poze cu personajele preferate, au pictat, și-au vândut jucăriile, au mâncat dulciuri, iar părinții s-au distrat alături de ei.

Alături de fetele din proiectul  Fit Mami, am avut un minut de dans pe scenă împreună cu picii noștri și asta a fost un moment foarte frumos 🙂 Copii au nevoie de exemple pe care să le urmeze și ar fi bine să fim noi acele exemple, modul de viață sănătos care include o alimentație echilibrată și cât mai multă mișcare este un exemplu bun pe care îl putem transmite copiilor noștri. Copii, chiar și cei foarte mici, nu sunt un impediement atunci când vrei să faci sport, ci chiar o motivație foarte bună. Iar cât de mult s-a distrat Bogdan pe scenă se vede după zâmbetul lui 🙂

Acum vreau să vă dau și vouă rețeta de budincă de chia cu jeleu de căpșune pe care am preparat-o în cadrul Teatrului Gastronomic alături de Bogdan. Despre beneficiile semințelor de chia probabil nu e cazul să vă vorbesc, ați auzit peste tot vorbindu-se despre aceste semințe minunate.

Ingrediente:

Budinca de chia

  • 100 g semințe de chia
  • 100 ml lapte vegetal (preferatul meu e cel de cocos, cu el chia se hidratează perfect)
  • miere sau sirop de arțar

Jeleul de căpșuni

  • 600 g căpșuni
  • 100 g zahăr
  • 10 g jelantină
  • 100 g apă rece

Metoda de preparare:

Proporția ideală este de o lingură de chia la 9 linguri de lapte, deci într-un pahar se adaugă o lingură de chia și nouă linguri de lapte, un pic de sirop de arțar și se amestecă foarte bine până nu mai sunt cocoloașe, apoi acest amestec se dă la frigider peste noapte. Dimineața se scoate și se savurează cu fructe sau mix de nuci, sau de ce nu, cu ambele 😉

Pentru jeleu, spălăm bine căpșunile și le tăiem în jumătăți, le punem într-o cratiță la foc împreună cu zahărul, amestecăm bine până scade siropul din amestecul de căpșuni și zahăr. În același timp într-un pahar de 100 ml cu apă rece adăugăm pliculețul cu jelantină și amestecăm bine, lăsăm pentru 10 minute, apoi paharul cu jelantină îl punem la baie de apă caldă ca jelantina să se topească. Căpșunele și jelantina le punem într-un blender și le amestecăm bine până obținem o masă omogenă, lăsăm să se răcească. Scoatem paharele cu budincă de chia din frigider și adăugăm 2-3 linguri de jeleu deasupra și dăm la frigider pentru încă minim 3 ore sau peste noapte.

Dar, cel mai important vreau să le mulțumesc tuturor care au fost implicați, organizatorilor evenimentelor Klumea pentru frumoasă oportunitate de a participa.

Oamenilor dragi care au venit să ne susțină, oameniilor pe care nu-i cunosc personal, dar care au asistat la prezentarea noastră și ne-au spus că a fost delicioasă budinca noastră, acest lucru atât de mult contează atunci când ești foarte emoționată. Vă multumesc din suflet pentru susținere, pentru prezență și pentru energia pozitivă pe care am simțit-o. Această a fost o experiență unică și o amintire atât de frumoasă 🙂

PS: Bogdan e deja pregătit să mai participe, el era foarte trist că totul s-a terminat atât de repede 😉

0 Comment 1396 Views

Related Post

Leave a Reply