Looking for something?

In Image

Există Moș Crăciun?

Există Moș Crăciun?

Există Moș Crăciun? Voi cum credeți?

În ultima perioadă, în special de când sunt părinte, am tendința de a pune la îndoială multe lucruri și de a mă informa mult mai mult și din diverse surse, în special ceea ce ține de educația copilului meu. Există o responsabilitatate dublă față de copil, în primii ani de viață de noi depinde ce informație primește el și felul cum noi i-o oferim, astfel își formează și el ideea de lumea ce îl înconjoară și își construiește relațiile sociale. Noi am ales să-i spunem copilului adevărul, în orice circumstanțe și să-i explicăm, pe înțelesul lui desigur, orice întrebare apare și încercăm să nu-i promitem lucruri pe care nu le putem realiza.

Ok, toate bune și frumoase, dar ce facem cu întrebarea, Moș Crăciun există? Cum îi spunem copilului că, de fapt Moș Crăciun este un personaj inventat și de fapt, părinții sunt cei care pun cadourile sub brad și mănâncă biscuiții lăsați sub brad 😉 Până unde mergem cu minciuna și când e timpul să-i spunem adevărul, care e vârsta potrivită ca copilul să înțeleagă că Moș Crăciun nu există și să nu rămână dezamăgit? Sunt doar niște întrebări care mă frământă zilele acestea și nuștiu cum să abordez această problemă pentru a ieși cu conștiința curată din ea.

Din toate personajele de poveste mie mi se pare că Moș Crăciun este cel mai pozitiv, el este un Moș drăguț care vine și aduce cadouri, dar nu un Moș care vede tot ce face copilul și îl pedepsește dacă acesta a greșit cu ceva, nu asta e abordarea corectă, pedeapsa nu este acceptată la noi în casă. Iar Crăciunul nu este doar despre venirea lui Moș Crăciun cu multe cadouri, este despre Nașterea Domnului, despre timpul petrecut împreună și despre momentele frumoase alături de cei dragi. Este o sărbătoare de familie, unde ne întâlnim, stăm de vorbă și creem amintiri și tradiții  frumoase pentru viitor.

Voi ce ați ales să le spuneți copiilor voștri, există Moș Crăciun sau e doar un personaj de poveste care menține magia sărbătorilor de iarnă?

3 Comments 892 Views

Related Post

3 Comments

 1. Kate
  Remember Charlotte from Minnesota? It’s me. I have loved reading your notes and seeing your wonderful pictures. Actually, I can’t read your notes, so write some of them in English. Your little boy is very cute? How old is he? How is your husband? Does he he still love Christmas?, I think his name is Nick. Are you happy to be where you are?
  Jerry and I are good. He is 76 and I am 75. Our 5 granddaughters are 11, 12, 14, 17 and 17. We love to be with them.
  I hope all is good with you. I miss you.
  Charlotte Golinvaux

  1. O my God, of course we remember you Charlotte and we miss you too 🙂 We are fine, my boy is 3 an a half and he is going to kindergarten, Nick is working, and I work from home. I hope you all are good and Im so glad to hear from you, it is been a long time. Say hi to Jerry and the kids. Happy holidays 🙂

 2. bineinteles ca exista. va exista intotdeauna

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: