Looking for something?

In Image

Ecranele digitale – Influența asupra vederii copilului

Ecranele digitale – Influența asupra vederii copilului

Eu cred că nimic în viață nu este întâmplător. Orice persoană pe care o întâlnești, orice acțiune pe care o faci au o legătură foarte strânsă. Întâmplător zilele acestea am dat peste un eveniment pe Facebook organizat de niște mămici active și curioase care sunt fondatoarele Parents League of Moldova. Această comunitate este pentru toate mămicile care doresc să fie informate și să mereu pregătite pentru aventura numită – Maternitate.

Evenimentul la care am participat ieri Mommy’s Happy Hour,   a fost o întâlnire între mămici, unde am discutat despre viața de mămică, despre bucuriile pe care ni le aduc copii, despre problemele cu care ne confruntăm, despre activitățile comune pe care le avem împreună cu copii noștrii.

Și iată în timpul acestor discuții ne-a dat seama că noi mămicile prezente la eveniment, avem o problemă comună și anume –  tehnologia în viața copiilor noștri. Toate ne confruntăm zi de zi cu această problemă, le permitem copiilor să privească televizorul, să se joace pe tabletă sau telefon, cât trebuie un copil să stea în fața televizorului, de la ce vârstă? Sunt o mulțime de întrebări care rămân fără răspuns și care ne macină zi de zi.

Păi, iată aceste mămici minunate au și ele aceste probleme și au decis să apeleze la ajutorul unui specialist care vine să informeze mămicile și tăticii, de ce nu?

Pe 4 mai, la Tucano Coffee Brasil va avea loc un workshop cu tematică foarte actuală în ziua de azi „Ecranele digitale – influența asupra vederii copilului”, invitată specială va fi doamna medic oftalmolog Iulia Zama-Mardari, care va veni cu sfaturi și răspunsuri la întrebările noastre legate de tehnologie și copii. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1911441282424111/

În familia noastră sunt stabilite niște reguli referitor la timpul destinat privitului la televizor, tabletă sau telefon. Sunt momente când aceste reguli se mai încalcă, recunosc, însă luptăm în fiecare zi. Când era copilul mic televizorul era tot timpul pornit, însă era doar un sunet de fundal, pe care noi nu tot timpul îl priveam sau ascultam.  Și mai era mereu necesitatea de a porni televizorul când întram în cameră. Cu timpul când copilul a mai cresc și a început să vrea desene animate și a înțeles că tableta este pentru distracție, s-a aprins un beculeț. Și am început să limităm în primul rând timpul nostru în fața televizorului și a telefonului. Acum decând el a început să vorbească, noi avem partea noastră de distracție:) toată ziua de ce? și „mami hai să mai vorbim” că televizorul mi se pare plictisitor 😉

Însă, sunt de părerea că tehnologia nu o putem interzice categoric în ziua de azi copiilor, trebuie stabilite anumite reguli și timpul redus în fața TV-ului și altor ecrane digitale și cât copii sunt mici noi suntem acei care decid ce privesc ei.

Voi, dragi părinți cum vă luptați cu problema ecranelor digitale în viața copiilor voștri?

0 Comment 897 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: