Looking for something?

In Image

Drumul amar la policlinică

Drumul amar la policlinică

Astăzi vreau să abordez o temă foarte sensibilă, sensibilă deoarece poate trezi reacții contradictorii, și vreau să clarific un lucru înainte de a porni la drum, este părerea mea pur subiectivă și nu se atribuie în general la toții cei implicații în domeniul medical. Vreau doar să împărtășesc cu voi experiența noastră pe care am trăit-o zilele acestea.

Deci, am mers cu Bogdan la medicul de familie pentru controlul medical care se face la 2 ani. În mintea mea de mamă, care desigur vrea doar binele copilului său, am hotărât că înainte de a vaccina copilul vom da analizele, ne vom consulta cu pediatru, cu medicul ORL și ceilalți specialiști, pentru a fi siguri 100% că copilul nostru e sănătos și nu sunt contraindicații pentru vaccină. Și la cine mergi în cazul ăsta pentru a te consulta, desigur că la medicul de familie, că până la urmă el e cel care îți dă aprobarea și el e cel care ar trebuie să te consulte și să te informeze la care medicii mergi și ce faci.

Ca un cetățean care respectă regulile, și timpul altor persoane, am sunat la policlinică să mă programez la medicul de familie și chiar de la registratură doamna mi-a pus-o în nas, „ce nu știți că copii acum se programează doar în baza unui act de identitate, parcă ați căzut de pe lună” și mi-a închis în nas. Ok, am zis e greșeala mea că nu știu, am căutat codul personal al copilului și am mai sunat odată, cu asta ne-am clarificat.

Odată ajunși la medic intrăm în cabinet și se începe o triadă de urlete la adresa noastră, că la 2 ani nu se dau nici un fel de analize, nu se trec nici un fel de specialiști,  acest lucru se face când copilul merge la grădiniță, că vii așa din pod fără ca copilul să fie consultat de medicul de familie un an de zile și ea îți dă aprobare la vaccină. Sincer m-am blocat de la atâta agresivitate din partea medicului și nu am putut zice nici un cuvânt, copilul tremura în brațe, pe cale să înceapă a plânge. Atunci m-am cules puțin și am cerut să mi se explice clar ce avem de făcut și să mi se de-a îndreptare pentru a putea da analizele, la care medicul parcă rupea de la ea din buzunar mi-a dat pentru a da analiza de sânge, am cerut și pentru urină și cu o privire ucigătoare mi-a întins hârtia.

Experiența noastră la medicul de familie a fost una foarte stresantă, în special pentru Bogdan, când aude de medic zice că nu vrea să mai meargă. Ok hai să zicem că medicul e tot om și obosește și are zile și bune și rele, dar haide-ți să fim profesioniști la locul de muncă după care mergeți acasă și faceți ce doriți, urlați din toate măruntaiele, doar că nu în fața copilului meu care v-a rămâne traumatizat de prima vizită la medic pe care o v-a ține minte. Și totuși cred că persoanele care se decid să devină medici știu din timp la ce se expun, iar lucrul cu oamenii este cel mai greu și ei ar trebui să fie pregătiți psihologic pentru interacționarea cu diferite tipuri de persoane. Și până la urmă care e rolul medicului de familie, să scrie îndreptări și să completeze fișa copilului cu date din cap? Că majoritatea părinților au un medic pediatru la care merg atunci când copilul are nevoie, și în care părinții au încredere și știu că medicul respectiv v-a face ce e mai bine pentru copilul lor, și în cele mai rare cazuri acest lucru este la mediciii de la policlinică.

A două zi după ce mi-am revenit am fost și am scris plângere la șefa secție care ne-a spus că medicul respectiv v-a primi o avertizare și atât și că ne v-a ține la curent cu măsurile pe care le va interprinde, așteptăm.

Vreau să mai specific odată, că ceia ce am scris este părerea mea referitor la cadrele medicale care nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile de serviciu. Și nu generalizez referitor la toți medicii de familie sau toate cadrele medicale, dar nu există pădure fără uscături.

Eu am un respect aparte pentru medicii profesioniști care își fac munca cu dăruire și competență.

Pace!

stock-photo-female-doctor-examining-happy-child-boy-at-office-231514507

0 Comment 7178 Views

Related Post

Leave a Reply