Looking for something?

In Image

Descoperim tradițiile de la Tvardița

Descoperim tradițiile de la Tvardița

Uneori am impresia că nu cunosc deloc țara în care m-am născut și am trăit până acum. Am călătorit foarte puțin prin Moldova și am descoperit prea puține locuri frumoase și unice prin tradițiile pe care le respectă.

Tvardița este acest orășel de la sudul Moldovei, din raionul Basarabeasca care este deosebit de frumos și de dezvoltat, prin comparație cu alte sate din țara noastră, care respectă tradițiile rămase din strămoși și unde oamenii nu pleacă în străinătate la muncă, ci au locuri de muncă asigurat la multele fabrici care activează în acest orășel.

Bulgari Winery este o vinărie care activează în orășelul Tvardița și unde o mulțime de oameni activează nefiind nevoiți să părăsească satul pentru a merge la muncă peste hotare. Dar cel mai mult mi-a plăcut la Tvardița tradițiile lor autentice care au fost păstrate și transmise din generație în generație, portul lor național este deosebit de colorat și de frumos, iar despre mâncare nuștiu dacă are rost să vorbesc, este atât de delicioasă și specifică bucătăriei bulgare.

Orășelul Tvardița a fost inființat în anul 1830 de către coloniștii din Imperiul Otoman, aici până în prezent se vorbește limba bulgară, româna foarte puțini care o vorbesc.

În Tvardița nu doar bucatele sunt extraordinar de delicioase dar și vinul este unul care duce faima orășelului peste hotarele țării. Vinul și băuturile spumante produse la Bulgari Winery sunt în mare parte exportate în țări ca America de Nord, în Uniunea Europeană și în multe țări din Asia. Bulgari Winery colaborează și cu unele companii din țara noastră care comercializează vinuri spumante.

„Legenda Moldovei” este un spumant extra dry care va fi lansat pe piața noastră vinicolă cât curând și care este rezultatul muncii specialiștilor de la Bulgari Winery. Este un vin spumant foarte aromat, cu mirosuri puternice de citrice și care este perfect pentru o zi călduroasă de vară.

Fresco este un alt vin spumant care este produs în sudul Moldovei, la Tvardița, la Bulgari Winery de către cei de la Arta Vinului.

Fresco este ca o boare de vânt într-o zi toridă de vară, este o gură de aer proaspăt și este un spumant atât de diferit de tot ce avem noi pe piață la moment. Este foarte savuros și este un produs de calitate superioară care este rodul muncii specialiștilor de la Arta Vinului și celor de la Bulgari Winery. Cei care au produs acest vin spumant s-au gândit foarte mult la cerințele consumatorilor și au adus pe piață 3 tipuri de vinuri spumante Fresco:

  • Vinul spumant Fresco Brut – este rezulatul conbinării a două tipuri de struguri Chardonnay și Sauvignon. Are o aromă florală foarte persistentă și un perlaj foarte fin care îți gâdilă simțurile gustative.
  • Vinul spumant Fresco Rose Demisec – Este rezultatul combinației dintre strugurii din soiul Muscat de Hamburg care sunt culeși manual și mustul natural. Acest vin  spumant este favoritul meu, atât de proapsăt și de aromat, merge perfect ca un aperitiv sau cu o gustare ușoară.
  • Vinul spumant Fresco Dulce – este cel care încheie orice sărbătoare, perfect cu orice tip de desert.

V-am vorbit atât de mult despre vinurile spumante care se produc la sudul țării, în inima comunității de bulgari din Moldova, dar vreau să mergeți și voi acolo, să descoperiți frumusețea acestui loc, autenticitatea și bucatele lor tradiționale care sunt absolut declicioase. Pe 21 octombrie la Tvardița se sărbătorește hramul orășelului și cu această ocazie se organizează o sărbătoare pe măsură, cu mult vin, multă mâncare delicioasă și multe dansuri și cântece bulgărești.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 1633 Views

Related Post

Leave a Reply