Looking for something?

In Image

De ce ne este greu să acceptăm complimentele?

De ce ne este greu să acceptăm complimentele?

Voi știți că astăzi este ziua complimentelor?

Spune-ți câți dintre voi acceptați complimentele foarte ușor și nu vă simțiți incomodați sau ciudat, sau câți dintre voi oferiți ușor complimente unei persoane care merită.  Presupun că majoritatea dintre voi vă stânjeniți când cineva vă complimentează pentru ținuta pe care o aveți, sau pentru munca pe care o depuneți, sau pentru mâncarea pe care ați preparat-o. Și eu cred că este ceva ce ține de cultura noastră sau de educația pe care am primit-o. Că nu suntem destui de buni să primim complimente, sau că a primi complimente și laude pentru ceea ce ești sau ai făcut e un lucru nu prea frumos. De asta atunci când primim un compliment ne simțim ciudat și nu știm cum să răspundem sau cum să reacționăm la el.

Sociologii susțin că atunci când o persoană primește un compliment are tendința să accepte acest compliment, să-l nege sau să-l repingă. Voi din ce categorie faceți parte? 🙂

Și nu știu de ce credem că persoana care ne complimentează ne minte sau doar se dă bine pe lângă noi și uneori poate fi așa, dar de cele mai multe ori suntem complimentați pe dreptate și ar fi bine să acceptăm complimentele și să ne bucurăm de meritele noastre și de aprecierile celor din jur. Iar atunci când simțim nevoia să facem complimente să o facem cu inima deschisă, e atât de plăcut să vezi o persoană care se bucură că munca sa este apreciată și susținută.

De ce ne este greu să acceptăm complimentele? Poate pentru că nu am fost încurajați în copilărie sau poate pentru că nu știm cum să o facem corect. Dar niciodată nu e târziu să învățăm, iar „practica bate gramatica” și acest obicei de a face și de a primi complimente se poate învăța treptat principalul să fim deschiși și sinceri cu noi și cu cei din jur. Copii trebuie susținuți de mici și lăudați pentru reușitele lor astfel, ei învață că munca lor contează și le creează o părere bună despre sine și despre cei din jur, iar oamenii care au o părere bună despre ei și despre cei din jur sunt mai fericiți și mai optimiști.

Felicitări cu ziua complimentelor, oameni frumoși și pozitivi !!! Și nu uitați să spuneți cât mai multe cuvinte frumoase oamenilor care vă înconjoară.

Vă invit să dați un like pe pagina de Facebook a blogului Blog personal – Kate Rotari, și urmăriți-ne pe Instagram @Katerotari pentru mai multe activități și recomandări.

 

 

 

18 Comments 1646 Views

18 Comments

 1. Nu stiam ca este ziua Complimentelor, insa imi place subiectul abordat de tine. Eu de obicei ma rusinez cand sunt complimentata.😂

  1. Și eu, dar ar trebui să învățam să primim complimentele 😘

 2. Ce articol frumos! Ai mare dreptate….de regula nu prea acceptăm complimentele…sau nu știm să le acceptăm…tare ciudata treaba asta si da…vine dintr-o neincredere in sine 🙂 Mie imi place de ceva timp sa fac complimente celor din jur daca chiar imi place ceva la acea persoana si da…transmit un strop de fericire 💖 Multi pupici! 😙

  1. Da trebuie să practicăm mai des 🤗

 3. Si eu accept complimentele destul de greu, dar ai dreptate, probabil nu stim cum sa le luam pt ca nu suntem obisnuiti!

  1. Așa e Denisa.

 4. Cred ca voi fi singura care zice ca nu are probleme in a accepta complimentele :)). Asta pentru ca nu imi placea niciodata cand faceam complimente unei persoane si acea persoana nu stia cum sa reactioneze, asa ca am zis ca eu nu voi face asa :P. Nu stiam insa ca exista o zi a complimentelor :D. Ce dragut 😛

 5. Ce interesantă această zi a complimentelor! Foarte fain articolul!! Și eu cred că accept greu unele complimente. Nu știu sigur motivul; poate pentru că mă stânjenesc să fiu lăudată sau mă simt modestă. Ar trebui să știm să acceptăm complimentele, eventual complimentând și noi la rândul nostru. 😊😊😊

 6. Pentru ca nu suntem invatati, cum ziceia si tu. Sau poate pentru ca in spatele unui compliment avem impresia ca mereu se ascunde si o cerere, o favoare de facut.

 7. Imi place sa primesc complimente desi nici prea des nu-mi place sa primesc astfel de cuvinte

 8. Eu n am probleme, le accept usor ;))
  Important e sa vina sincere si nu sa fie spuse doar de dragul de a fi spuse

 9. Am învățat să le accept și să înțeleg că le merit. Fac complimente celor din jur pentru că știu cât de importante sunt pentru suflet și minte.

 10. Da, și eu fac eforturi să primesc ok complimentele, ori mă rușinez, ori sunt sceptică. Oricum, lucrez la asta 🙂

 11. Imi place sa primesc complimente si sincer nu stiam ca acea zi a fost a complimentelor. Multumim

 12. Depinde de complimente si de formulare, depinde foarte mult. Si, desigur, conteaza si de la cine vin cuvintele. Cu cat suna mai natural, cu atat e primit mai bine 🙂

 13. Evident ca imi place sa primesc complimente si sunt sigura ca cei care le fac nu au neaparat ceva de ascuns…o fac cu drag! Noi am devenit banuitori cu tot ce se intampla si cumva, pe buna dreptate…la cate se intampla prin viata si pe internet…nu stii cu adevarat ce sa mai crezi.
  Dar cred ca e frumos sa dai…si sa oferi, chiar si un compliment! 🙂

 14. Mi-a plăcut faza de la început cu complimentele.
  Un articol fain!
  Multumim!

  1. Mulțumesc mult, draga mea.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: