Looking for something?

In Image

Cum le vorbim copiilor?

Cum le vorbim copiilor?

Cum le vorbim copiilor și ce le spunem e foarte important pentru dezvoltarea ulterioară a personalității copiilor și a capacităților sociale ale acestora. E foarte important să le vorbim copiilor la același nivel, niciodată cu superioritate și niciodată strigând la ei.

În familia noastră nu se strigă mai niciodată, iar cu bogdan noi am ales de fiecare dată, să discutăm, să-i explicăm pe înțelesul lui problema și să găsim împreună rezolvarea ei. Dar sunt și cazuri în care parcă vorbim în limbi diferite și nu ne mai înțelegem. Acum suntem în perioada acomodării la grădiniță, și spun suntem pentru că atât Bogdan cât și noi ne acomodăm, și dacă primele zile a fost bine se ducea liniștit și fericit la grădiniță, păi acum deja nu mai vrea să meargă și plânge mai mereu când îl las dimineața. Și cât nu am vorbi și nu i-am explica că la grădiniță e bine, înveți multe lucruri noi, îți faci mulți prieteni, el nu vrea să coopereze mai cu nimic. E foarte greu să comunicăm și să ne conectăm pentru a ne înțelege.

Aceasta este o provocare pentru noi, ca familie, nu ne-am mai ciocnit niciodată cu astfel de situație, e ceva nou, din care toți avem de învățat. Dar cum să-ți păstrezi răbdarea, să nu ridici vocea, să reacționezi cu calm și înțelegere în situația tensionată, când copilul plânge și te roagă să nu-l duci la grădiniță?

Și ca deobicei, mămicile de la Parents League of Moldova vin cu un seminar care vine exact la momentul potrivit, acomodarea copiilor la grădiniță sau acomodarea lor la școală. Workshopul Cum se ne auzim și să ne înțelegem copilul? este dedicat tuturor părinților, care au copii mai mari sau mai mici. Noi, părinții ne confruntăm mai mereu cu momente când nu știm cum să discutăm cu copii noștri pentru ca să ne înțelegem reciproc. La eveniment va vorbi doamna phiholog și pshihoterapeut, Madan Ștefania, care ne va ajuta să trecem mai ușor peste momentele de criză de comunicare care apar mai în toate familiile.

Vă invit cu drag la acest seminar, pentru a învăța mai multe tehnici de comunicare cu copii noștri și pentru a învăța să ne păstrăm armonia în familie.

0 Comment 1298 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: