Looking for something?

In Image

Copilul meu este cel mai bun

Copilul meu este cel mai bun

Primul articol din acest an pe blog vreau să fie despre BOGDAN. Și vreau să vă vorbesc despre cât de bun este el și despre câte lucruri am învâțat de la el în acești 3 ani de când ne cunoaștem 🙂

Bogdan este un copil bun, nu este un copil perfect, dar este cel mai bun copil pe care îl cunosc, pentru că este al meu 🙂 Bogdan este un copil special și foarte deosebit, și îi șoptesc acest lucru în fiecare seară la ureche înainte de culcare, așa simt eu că atunci când ne cuprindem înainte de culcare suntem mai vulnerabili și mai sensibili și îmi place să-l cuprind și să-i șoptesc că-l iubesc la nebunie și că este un copil minunat. Lăsăm toate grijile și probleme de peste zi în urmă și ne începem somnul cu inima împăcată.

Și uneori când mai greșim și noi, ca părinți, ne reflectăm în el ca într-o oglindă și ne dăm seama de greșeală imediat și nu mai procedăm astfel. El ne-a făcut să fim mai responsabili și mai disciplinați și să avem grijă la ce vorbim și cum reacționăm în diferite situații. Iar noi încercăm să-i transmitem toată încurajarea noastră și valori care îi vor fi de folos în viitor. Dar, nu despre noi am vrut să scriu ci despre el.

Mă lovește din întâmplare:

  • Mami, sorry, sorry, te doare? Dă să pup?

Mergem în troleibuz și el dă bani pentru bilet:

  • Poftim! Iar când primește biletul zice: – Mulțumesc!

Înainte sărbătorile de iarnă am făcut împreună un cadou pentru un băiețel orfan și i-am explicat că acest copil nu are părinți și că nu are cine să-i cumpere cadouri, iar el s-a gândit un pic și apoi a venit replica:

  • Mami, eu vreau ca tu și tati să fiți părinții mei și a acestui băiețel 🙂

La grădiniță o liniștește pe o colegă (chiar dacă el tot plânge):

  • Nu plânge, eu am sunat-o pe mămica ta și ea acuș va veni, hai să ne jucăm împreună.

Mergem pe stradă și vede căței sau pisici vagabonzi:

  • Mami, hai te rog să-i luăm acasă, că lor le este foame și frig și eu vreau să-i ajut. 

Și aș putea continua la nesfârșit despre lecțiile de viață pe care le învățăm de la el, despre compasiune și despre bunătate. Copii sunt atât de sinceri, uneori dureros de sinceri și ei pot vocifera ceea ce noi, adulții alegem să nu spunem sau să mințim despre. Bogdan este cel mai bun învățător al nostru, și mă bucur enorm că are principii și valori sănătoase.

 

0 Comment 1459 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: