Looking for something?

In Image

Cărți cu activități pentru copiii 3+

Cărți cu activități pentru copiii 3+

Sunt sigură că deja știți că eu și Bogdan avem o dragoste aparte pentru cărți și pentru cărți cu multe activități.

Bogdan crește iar preferințele lui în materie de cărți și activități se schimbă. Dacă înainte îi plăceau cărțile cu mai puțin text și mai multe desene cât mai colorate, acum atenția lui se îndreaptă spre cărți cu mai mult text, cu activități de scriere, colorare după numere sau cu apă, cărți cu autocolante și cărți cu activități de logică și asocieri.

Am ales să vă vorbesc anume despre aceste cărți deoarece sunt foarte bune și au trecut testul cu brio la Bogdan 🙂 Lui i-au plăcut foarte mult și mereu facem activități din aceste cărți.

 1.  Activități de zi cu zi pentru preșcolari de la Editura Gama sunt printre preferatele lui Bogdan, eu le-am luat de la Librarius și am dat 30 de lei de carte. În colecție sunt 10 cărți, Bogdan are doar 2: Logică, atenție și memorie și Culori, forme și mărimi aceste cărți sunt minunate pentru copii care doresc să  învețe prin joacă și stimulează foarte bine memoria și atenția copilului, sarcinile sunt destul de ușoare și Bogdan s-a descurcat singur fără ajutorul meu. Învățarea prin joc este cea mai eficientă medotă, după părerea mea, atunci când impui un copil să facă ceva foarte greu se lasă convins, atunci când același lucru se face prin joc copilul este foarte atent și interesat să rezolve toate sarcinile.
 2. Activități pentru copii deștepți de la Editura Litera Mică este o colecție de 3 cărți pentru copii de la 3 ani, Matematica, Modele de scriere și dezvoltarea vorbirii, fiecare carte conține câte 16 activități de scriere a literelor și cifrelor, de învățare a terminilor opuși, de deosebire între figurile geometrice. Aceste activități ajută foarte mult la dezvoltarea gândirii logice, stimulează motoricitatea fină și ajută copilul să-și dezvolte spiritul de observație, de comparație și spiritul creativ. Aceste cărțulii sunt foarte interactive și bogdan a fost foarte atras de ele.
 3. Dezvoltăm logica și colorăm de la Editura Libelula (nu are nici pagină online și nici pagină de Facebook, noi am luat-o de la oficiul poștal și am dat pe ea 18 lei). În colecție sunt 6 cărți cu diferite tipuri de activități, cea pe care o are Bogdan e cu dezvoltăm logica. Activitățile sunt destul de ineresante cum ar fi, găsirea obiectului care este în plus din fiecare grup și încercuirea acestuia, profesiile și instrumentul sau activitatea pe care o face fiecare, numirea obiectelor și clasarea lor într-o denumire comună, mâncarea preferată a fiecărui animal și multe altele.
 4. Numero color Junior de la Editor Gama, este o carte de colorat după numere pe care Bogdan a primate-o cadou, dar care a venit la timpul potrivit, am și eu o astfel de carte și el nu mă lăsa să colorez, tot timpul vroia să coloreze în cartea mea, acum putem amândoi să colorăm, fiecare în cartea sa 🙂 Acest tip de colorare dezvoltă foarte bine la copii atenția și concentrarea, recunoașterea numerelor și desigur motricitatea fină, care este atât de importantă în dezvoltarea per general al copilului. Un alt aspect este coordonarea între ochi și mână a copilului și ținerea corectă a unui creion sau pix.
 5. Carte de acivități cu autocolante. Dinozaurii de la Editura Aramis. Probabil majoritatea copiilor fac la un momnet dat o pasiune pentru dinozauri 🙂 Păi iată și noi am trecut prin asta, această carte face parte dintr-o colecție de 5 cărți care nu doar sunt cu autocolante dar au și diferite activități care pune în mișcare atenția și imaginația copilului cum ar fi, labirinte, puzzel-uri ce trebuie rezolvate sau desenul după puncte. Plus că învață multe lucruri despre dinozauri, când au apărut, tipurile de dinozauri și din ce cauză au dispărut dinozaurii de pe pământ.
 6. Baby Animals. Ultimate Sticker Book de la Editura DK, dar o găsiți aici elefant.md. Este o carte în limba engleză cu autocolante și activități despre animale. Activitățile sunt foarte diverse, iar copilul învață despre lumea animalelor, unde trăiesc, ce mănâncă și cel mai important copilul își poate face propriul scenariu cu ajutorul autocolantelor, nu sunt impuse limite și sunt lăsate spații pentru dezvoltarea imaginației copilului. Iar cel mai mare plus că toate aceste activități se fac în limba engleză și paralel copilul învață multe noțiuni și în engleză.

Acestea au fost unele din cărțile cu activități pe care Bogdan le face acum și pe care le-a îndrăgit și cel mai important, dragi părinți nu uitați că procesul de învățare prin joacă este cel mai efectiv și mai distractiv. Curiozitatea copiilor este nelimitată și această trebuie alimentată cu informație de calitate și multe activități stimulatoare.

Dar copiii voștri ce activități și ce cărți preferă la această vârstă, sunt foarte curioasă și abia aștept să vă împărtășiți cu noi, poate împrumutăm și noi de la voi și facem un schimb de cărți și de idei de activități? 🙂

16 Comments 2694 Views

Related Post

16 Comments

 1. Eu mai cumpăr pentru nepotica mea si ne jucam impreuna, invatam si petrecem timp de calitate impreuna.

 2. Ce carti faine! Mi se par educative si distractive in acelasi timp.☺️

 3. Si noi iubim carticelele si cumparam foarte multe . Încă de când era mică ii cumparam carti cu activități .

 4. Ce interesante si faine sunt cartile cu activitati! Sigur ii ajuta mult pe copii!

 5. Arata foarte dragut, cred ca cei mici sunt atrasi de ele 🙂

 6. Ce idee buna!
  Chiar eram in cautarea unor cadouri pentru copii si eram in pana de idei.
  Multumim pt sugestii!

  1. Mă bucur ca ți-au plăcut 🤗

 7. M-as juca si eu cu ele la ce dragalase sunt. 😍

  1. Și eu mai fac din ele când nu mă vede Bogdan 🙂

 8. M-a inspirat mult acest articol. Pentru verișorii meu,cred ca o astfel de carte ar fi cadoul perfect.

  1. Mă bucur mult că ți-a plăcut 🤗

 9. Daca ai sti cat am cautat carti pentru copii de 3 ani zilele trecute.Mi-am dat si eu o comanda de carti si am luat pentru fetita mea de 3 ani si 4 luni. Ii iau diverse carti pentru ca nu are rabdare, se plictiseste rapid, vrea sa termine o carte intr-o seara si ma chinui s-o invat sa foloseasca diverse si sa combinam jocurile cu colorat, carti si citit

  1. Mă bucur mult că ți-a fost de folos articolul și Bogdan se plictisește foarte repede dar le luam pe rând.

 10. Ce carti frumoase! Ma bucur ca acum sunt multe variante distractive si educative, in acelasi timp.

 11. Trebuie sa cumparam si noi carticele, sunt interesante, pana acum doar de desen am tot avut.

  1. Să le încercați pe cele cu autocolante, sunt foarte interesante și distractive.

Leave a Reply