Looking for something?

In Image

Budincă din brânză de vaci cu coacăză, la Multicooker

Budincă din brânză de vaci cu coacăză, la Multicooker

Budinca este o prăjitură foarte delicată și pe placul atât al copiilor cât și al maturilor. Iar în sezonul de vară e păcat să nu profităm de fructele delicioase pentru a le combina cu prăjiturile preferate, iar combinația dintre brânza de vaci și coacăza neagră este una minunată. Rețeta este una foarte simplă și nu necesită multe ingrediente sau cunoștințe de cofetar profesionist 😉 Eu am gătit-o pentru prima dată în Multicooker și mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit, însă se gătește foarte ușor și la cuptor. Îmi place foarte mult această variantă de pregătire a budincei, deoarece are foarte puține ingrediente, nu conține făină și este foarte sănătoasă și nu foarte calorică. Se potrivește de minune pentru micul dejun, gustare sau desert. Și o putem cu ușurință servi atât celor mari cât și celor mici și pofticioși sau capricioși la capitolul mâncare.

Este un desert ușor, fin și e perfect pentru serele de vară cu un pahar de limonadă. Am ales să prepar acest desert în Multicooker, a fost prima încercare, iar rețeta este din cartea de bucate care vine cu Multicooker-ul cu un pic de intervenție de la mine 😉

Ingrediente:

  • 500g brânză de vaci
  • 100g zahăr
  • 50g zahăr pudră
  • 50g griș
  • 50g unt
  • 3 ouă
  • 100g coacăză
  • un pachețel de vanilie

Mod de preparare:

  1. Brânza trebuie să fie fină și moale, punem brânza într-un vas apoi adăugăm ouăle, zahărul pudră și amestecăm până se omogenizează bine, apoi adăugăm grișul și vanilia.

2. La amestecul de brânză adăugăm coacăza și amestecăm de sus în jos pentru a evita să fărămițăm bobițele de coacăză, pentru un aspect frumos. Eu am folosit coacăza congelată de anul trecut pentru a face spațiu în congelator pentru alta din acest an.

3. Vasul de la Multicooker se unge bine cu unt pentru a evita ca budinca să se lipească.

4. Adăugăm amestecul de brânză în vasul de la Multicooker și pornim programa pentru copturi, la mine aceasta are 65 de minute. Evităm să deschidem capacul în timpul programului, dar nici după ce se oprește, mai lăsăm închis încă o jumătate de oră, sau chiar o oră dacă vă lasă curiozitatea. 🙂 Astfel, budinca nu se va lăsa și va fi pufoasă și foarte fină.

5. Răsturnăm budinca din vasul de la Multicooker și o decorăm cum ne dorește inima sau cum ne lasă imaginația 😉 Eu am lăsat-o să se răcească bine, apoi am decorat-o cu zahăr pudră și coacăză congelată.

Poftă bună să aveți!!!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 2411 Views

Related Post

Brioșe cu mere

Brioșe cu mere

Bruschete de vinete

Bruschete de vinete

Leave a Reply