Looking for something?

In Image

Bruschete cu roșii

Bruschete cu roșii

După cum bine știți eu sunt o gurmandă înrăită, îmi place să mânânc delicios și să gust mâncarea din diferite bucătării. Îmi place mult să încerc să pregătesc diferite rețete și uneori îmi iese, altă dată nu prea 😉

Ei bine bruscheta este un aperitiv de origine italiană, i se mai zice „mâncarea săracilor”, se pregătește foarte simplu și foarte ușor, ingredientele folosite se găsesc în frigiderul și cămara oricărei gospodine, pot fi pregătite rapid când suntem în lipsă de timp sau suntem destui de flămânzi, sau oaspeții ne bat la ușă și nu avem nimic pregătit.

Tot de ce avem nevoie pentru această gustare:

  • baghetă
  • ulei de măsline
  • oregano
  • busuioc
  • roșii
  • ceapă roșie
  • mărar
  • sare de mare

Mod de preparare:

Pâinea se taie felii și se așează într-o tavă de la cuptor, uleiul se amestecă cu oregano și busuioc, apoi se unge pâinea cu uleiul și se dă la rolă pentru 10-15 minute la opțiunea grill. Între timp tăiem roșiile, ceapa și mărarul foarte mărunt și adăugăm un pic de sare. După ce scoatem pâinea din cuptor, trebuie să fim foarte atenți că se arde repede, se pune amestecul de roșii pe pâine și se savurează 🙂 Dar, fiți atenți amestecul de roșii se pune pe pâine doar când le servim, altfel pâinea nu v-a mai fi la fel de crocantă, iar acesta este farmecul bruschetelor.

Bruschetele cu roșii sunt preferatele mele, dar există o mulțime de combinații la fel de delicioase, cele cu cremă de brânză și somon sau cele cu brânză de vaci și sfeclă roșie, sau avocado cu roșii, după cum vedeți nu există limite la creativitate atunci când vorbim de bruschete.

Voi ce amestec folosiți pentru bruschetele voastre preferate?

0 Comment 715 Views

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: