Looking for something?

In Image

Brioșe cu mere

Brioșe cu mere

Brioșele au devenit în timp desertul sau gustarea preferată în familia noastră. Am încercat nenumărate rețete, cu gusturi diferite, cu ingrediente diferite și rețeta aceasta e una care a prins foarte bine chiar și pentru Bogdan. Cel mai mare secret e că aceste brioșe conțin și fructe, e un mare succes pentru mine deoarece Bogdan nu mănâncă nici un fruct în-afară de banane, iar așa mascate în brioșe nici nu și-a dat seama că le mănâncă.

Brioșele cu mere sunt perfece pentru timpul acesta de afară, când vrem să ne relaxăm cu o cană de ceai fierbinte și o brioșă caldă cu miros de scorțișoară 🙂 Ce poate fi mai hygge decât atât 🙂 Eu ador acest anotimp, când plouă și timpul e răcoros și stai în casă sub plapumă și te delectezi cu ceva delicios.

Combinația dintre fulgi de ovăz, făină integrală și piure de mere e absolut delicioasă, iar dacă mai adăugăm și un strop de scorțișoară atunci e perfectă pentru mine 😉 iar mirosul e divin, miroase a toamnă în toată casa. Pentru mine mirosul de scorțișoară se asociază cu o toamnă târzie, sau un început timpuriu de iarnă, perioada mea preferată.

Aceste brioșe cu mere nu sunt doar foarte delicioase, dar și sănătoase și benefice pentru stomacul firav al picilor și silueta mamei 🙂 Și mie îmi place mult să profit de fructele de sezon și să pregătesc cât mai multe rețete cu acestea, vă îndemn și pe voi să o faceți.

Acum vă las rețeta și vă invit să le preparați și voi și să-mi ziceți cum v-au părut, dacă le-ați îndrăgit la fel de mult ca și familia mea.

Ingrediente (pentru 18-20 de brioșe):

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr alb
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g ulei vegetal
  • 150 g piure de mere (eu am curățit merele de coajă și le-am dat prin blender până am obținut consistența unui piure, am încercat și cu piersici și au ieșit la fel de delicioase și pufoase)
  • 2-3 picături de vanilie
  • o lingură de scorțișoară
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 g fulgi de ovăz mărunți
  • 125 g făină integrală
  • 250 g făină albă
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Încălzim rola la 150 de grade și punem foițile în forma de copt.
  2. Batem ouăle cu zahăr, apoi adăugăm uleiul, vanilia și piureul de mere și amestecăm până obținem o masă omogenă.
  3. Într-un alt bol amestecăm bine toate ingredientele uscate și începem să adăugăm câte puțin în celălalt amestec, uniformizăm până nu mai rămân cocoloașe și lăsăm aluatul pentru 10-15 minute, făina integrală cât și fulgi de ovăz se înmoaie un pic mai greu.
  4. Turnăm amestecul în forme și dăm la rolă pentru 20-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Poftă bună!!!

Pentru mai multe rețete delicioase urmăriți Pagina de Facebook a blogului și Pagina de Instagram. Iar dacă încercați această rețetă postați-o pe Instagram sau Facebook cu #gatestecukate și o voi distribui cu mare drag 😉

0 Comment 1493 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: