Looking for something?

In Image

Brioșe cu lămâie și mac

Brioșe cu lămâie și mac

Brioșele sunt printre deserturile preferate în familia noastră, iar dacă ați gustat vre-o dată brioșe cu lămâie și mac sunt sigură că o să vă îndrăgostiți de acest gust. Sucul și coaja de la lămâie îi dau un gust care nu este prea dulce, gustul perfect pentru mine 😉

Pentru aceste brioșe am încercat mai multe rețete până când am găsit-o pe cea care este cea mai potrivită pentru gusturile noastre, așadar este o combinație de rețete până am găsit-o pe cea perfectă. Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun, o gustare sau o ieșire la picnic cu familia. Eu cu Bogdan am profitat din plin de zilele însorite și de timpul minunat de afară și am decis să organizăm un picnic la iarbă verde, iar brioșele au fost o gustare perfectă pentru mica noastră aventură 🙂

Combinația dintre lămâie și mac este foarte potrivită, iar aroma acestor brioșe este absolut magnifică. Aceste brioșe se prepară foarte ușor și rapid și dispar din farfurie la fel de repede 😉 Dar lucru care mă bucură cel mai mult este că aceste brioșe cu mac și lămâie sunt și pe gustul lui Bogdan, un capricios 🙂

Deci ajunge cu vorba vă dau și vouă rețeta ca să gustați din aceste minunății 🙂

Ingrediente: 

  • 500g făină
  • 75g unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • 75g smântână sau iaurt natural
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță vanilie
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • coaja de la o lămâie
  • 50g mac

Metoda de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul până acesta se topește apoi adăugăm ouăle și smântâna și amestecăm până se omogenizează. În alt vas amestecăm ingredientele uscate, făina, bicarbonatul, sarea, vanilia și macul și adăugăm la amestecul de unt și zahăr, tot aici adăugăm sucul și coaja de lămâie dată prin răzătoare măruntă. Cuptorul se încinge la 180 de grade, în tava pentru brioșe se pun foițele și se toarnă aluatul până la jumătate de formă, se dă la cuptor pentru 25 de minute. Brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcit vreo 10 minute apoi se devorează 😉

Poftă bună!!!

Pentru mai multe aventuri și rețete delicioase ne puteți urmări pe Facebook și pe Instagram 😉

8 Comments 1496 Views

Related Post

8 Comments

  1. Ce frumos! Mi-ai facut pofta de un picnic…

    1. Te invit cu noi 🙂

  2. Arata foarte bine și nici greu nu sunt de făcut.

    1. Se pregătesc foarte ușor 😉

  3. Combinate cu iesirea voastra cu siguranta au fost delicioase

  4. Nu am mai făcut brioșe de ceva timp, dar e o idee bună pentru Weekend cand vom avea musafiri! In plus, am niște hârtiuțe tare frumoasa!

    1. Să-mi arați și mie rezultatul 🤗

  5. Îmi plac briosele, dar pe astea nu le-am încercat

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: