Looking for something?

In Gallery

Brioșe cu dovleac

A venit toamna…

Toamna și-a intrat în drepturi pe deplin, parcă prea repede, parcă ne-a luat prin surprindere, dar să recunoaștem că o așteptam să ne mai răcorească, să ne mai tragem sufletul după vara toridă pe care am avut-o. Eu aștept toamna de cum vine vara, e anotimpul meu preferat, mie îmi place să stau în casă sub pătură cu o cafea aburindă și o carte bună.  Ador să îmbrac haine groase și fulare, accesoriul meu preferat, să ne primblăm prin parc și să strângem frunze uscate și castani.

Și preferințele culinare se schimbă toamna, trecem de la salate ușoare la supe și mâncăruri fierbinți care să ne încălzească suflețelele când intrăm în casă. Iar dovleacul este leguma vedetă a toamnei și ar fi păcat să nu savurăm din el din plin. Și cum la noi în familie, pe când eram copil, dovleacul se folosea doar la plăcinte, acum am descoperit atâtea rețete delicioase care pot fi preparate cu dovleac.

Aceste brioșe sunt perfecte și pentru copii și tare m-am bucurat când au trecut testul cu bine la Bogdan, deoarece noi avem o luptă continuă să-l facem să mănânce fructe și legume, așa că am mascat dovleacul în brioșe, prăjiturile lui preferate. Sunt perfecte pentru un mic dejun sau pentru o gustare în timpul primblărilor prin parc sau în pauza de sărituri și de jucat fotbal 🙂

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 125 ml lapte
  • 175 gr zahăr alb (așa era în rețetă, dar e prea mult)
  • 50 gr zahăr brun
  • 250 gr piure de dovleac
  • 1 ou
  • 375 gr făină albă
  • 1 linguriță vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 gr stafide (sau alte fructe uscate la alegere)

Amestecăm toate ingredientele uscate într-un vas, în altul amestecăm zahărul cu uleiul, oul și laptele și batem bine apoi combinăm toate ingredientele și batem bine. Turnăm conținutul în formele pentru brioșe și dăm la cuptor pentru 20-25 min. la 150 de grade.

Din această compoziție mi-au ieșit 12 brioșe pufoase și deosebit de gustoase, mă așteptam să simt gustul de dovleac dar tot ce am simțit a fost gustul dulce de scorțișoară.

Poftă bună!

0 Comment 1353 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: