Looking for something?

In Standard

Biscuiți din turtă dulce pentru Moș Crăciun

Biscuiți din turtă dulce pentru Moș Crăciun

Pentru cineva astăzi este ajunul Crăciunului, în noaptea asta Moș Crăciun va veni în multe case pentru ai face pe cei mici, dar și pe cei mari, mai fericiți cu un cadou, sau mai multe 😉

Noi sărbătorim Crăciunul pe stil vechi, așa au sărbătorit și bunicii noștri și părinții noștri Nașterea Domnului și așa a rămas tradiția în familia noastră.

Însă, am decis împreună cu Bogdan să creem un pic atmosfera de sărbătoare în casă și să preparăm niște biscuiți din turtă dulce, chipurile pentru Moș Crăciun 🙂 dar i-am mâncat noi pe toți și ne-am și distrat pe tot parcursul procesului de preparare.

Plus că era o activitate pe care am inclus-o în Calendarul Advent din acest an. Așa că ne-am apucat de treabă și ne-am distrat de minune împreună, cu siguranță va deveni o tradiție în familia noastră.

Rețeta biscuiților am luat-o din cartea Prințesei Urbane, „Mami, e gata?” carte care ne place foarte mult și de unde am mai încercat câteva rețete și de unde vom mai face, poate așa îl conving pe Bogdan să consume mai multe fructe și legume.

Dar, să revenim la turta noastră 😉

Ingrediente:

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1/2 linguriță praf de ghimbir
  • 250 g făină

Modul de preparare:

Ingredientele uscate se amestecă împreună, în alt bol amestecăm untul cu mierea și cu ouăle apoi adăugăm câte un pic din amestecul uscat și frământăm până obținem un aluat care nu se lipește de mânuțele celor mici 😉 Aluatul pe care îl obținem îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore. Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe masa presărată cu făină.

Și acum începe adevărata distracție, Bogdan s-a distrat foarte mult decupând formele și aranjându-le în tavă. Apoi le-am dat la cuptorul încins pentru 15-20 minute, la 180 grade.

Mirosul care se răspândește în toată casa este divin și îmi amintește de momentele când mergeam la bunica în preajma Sărbătorilor de iarnă, iar ea făcea un cuptor de acela mare plin cu tave cu biscuiți care mai de care și cozonac frământat de cu seară cu multă dragoste. Și eu veneam și o ajutam să de-a biscuiții prin zahăr pudră și mai furam câte unul și-l mâncam pe furiș frigându-mi limba 🙂 Sunt niște amintiri atât de frumoase și de prețioase.

Încerc să-i creez și lui Bogdan amintriri frumoase și emoții pozitive în legătură cu aceste Sărbători frumoase de iarnă. Și nu uităm să-i vorbim despre ce sunt de fapt aceste sărbători, despre Nașterea lui Isus, despre credința în Cel de Sus, despre dăruire și despre recunoștință.

Voi când sărbătoriți Crăciunul, pe stil vechi sau nou? Care sunt cele mai frumoase amintiri legate de aceste sărbători? Și ce tradiții păstrați sau creați alături de copii voștri?

0 Comment 2381 Views

Related Post

Leave a Reply