Looking for something?

In Image

Biscuiți de ovăz cu miros de scorțișoară

Biscuiți de ovăz cu miros de scorțișoară

În sfârșit a venit sezonul rece, sezonul cu multă cafea, ceai și cu biscuiți gustoși cu miros de scorțișoară.

Biscuiții de ovăz sunt printre preferații mei, eu îi ador în orice sezon, nu doar toamna, sau când e frig. Vreau să vă zic că am încercat o mulțime de rețete de preparare a acestor biscuiți de ovăz și este singura care mi-a reușit așa cum îmi place mie. Nu sunt nici prea crocanți nici prea moi, sunt perfecți și se prepară extrem de ușor și de rapid.

Sunt foarte delicioși și sănătoși, sunt o gustare perfectă de luat în parc sau atunci când te prinde foamea nepregătit 🙂  Acești biscuiți sunt ușor de pregătit și putem improviza pornind de la rețeta originală, în loc de stafide putem folosi fructe uscate, sau picături de ciocolată sau diferite semințe. Mie îmi plac, în mod deosebit biscuiții cu miros de scorțișoară, iar aceștia au o aromă deosebită de scorțișoară. Și ies la fel de delicioși cu aceiași textură nici prea tare, nici prea moale de fiecare dată.

 

Biscuiții de ovăz sunt foarte iubiți în familia noastră, lui Bogdan îi plac foarte mult și mă bucur mult că am găsit această rețetă la Julia Rodnitchi, ea este un cofetar foarte bun și face niște dulciuri care nu doar arată bine dar și sunt foarte delicioase. Mulțumesc mult Julia pentru rețeta aceasta de biscuiți de ovăz.

Ingrediente:

  • 125 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 30 g miere
  • 225 g făină
  • 140 g fulgi de ovăz mărunți
  • 1 lingură scorțișoară
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 100 g stafide
  • un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Untul se amestecă bine cu zahărul până se omogenizează, apoi se adaugă oul și mierea. Toate ingredientele uscate se amestecă împreună apoi se adaugă la amestecul de unt cu zahăr. Acestă masă se omogenizează și se pune la frigider pe vreo 4 ore, astfel aluatul e mai ușor de manevrat.

Pornim rola la 150 de grade, între timp punem hârtie de copt în tava și din aluatul proaspăt scos din frigider facem mici biluțe în palmă. Ar fi bine să faceți asta cu mâinile ude, mai ușor se manevrează aluatul, le punem la distanță nu prea mare, ele se dilată când le dăm în rolă.

Biscuiții se dau în rolă pentru 15-20 minute, când îi scoatem ar fi bine să-i punem pe o suprafață plată pentru a se răci și pentru ca să-și nu piardă forma. Când se răcesc de tot, îi păstrăm într-un borcan sau o cutie închisă, astfel vor fi proaspeți și își vor păstra textura și nu se vor îmuia.

Vă doresc să vă bucurați de zilele răcoroase de toamnă lângă o cească de cafea sau ceai alături de acești biscuiți deosebit de delicioși și o carte interesantă.

Poftă bună!!!

33 Comments 1488 Views

Related Post

33 Comments

  1. Țin minte că și eu făceam astfel de biscuiți acum câțiva ani, doar că evitam scorțișoara pentru că nu sunt fană.

  2. Hmm, scorțișoară! Ce îmi place când miroase toamna în casă a prăjituri cu mee și scorțișoară!
    Cât de bine aratp biscuiții tăi!

    1. Mersi mult 🙂

  3. Si eu sunt in cautare de retete de biscuiti pentru atunci cand ii voi putea oferi bebelinei mele si chiar ma interesa o reteta cu fulgi de ovaz. Gand la gand cu bucurie.
    Multumesc frumos, o sa salvez reteta!

    1. Și piciului meu i-au plăcut mult 🙂

  4. Scortisoara suna bine, imi facea bunica mea, multumim pentru reteta 🙂

    1. Cu mare drag 🙂

  5. Cat de bine arata. Sunt atat de potriviti pentru sezonul aceasta ❤

  6. Mmm suna asa de delicios <3 M-am hotarat am sa fac si eu :* sunt foarte apetisanti !!!

  7. Of, ce pofta mi-ai facut, mai ales cu scortisoara asta! Mi se par perfecti pentru toamna!

    1. Eu sunt o fană înrăită a scorțișoarei și biscuiții ăștia sunt foarte aromați.

  8. Yum, yum arata si suna delicios. Voi incerca si eu reteta ta si poate imi ies comestibili…. sunt antitalent in bucatarie ;))

    1. Sunt foarte ușor de făcut, sigur o să-ți iasă 🙂

  9. Nu am mai mancat de mult biscuiti cu scortisoara. Cred ca sunt deliciosi! <3

    1. Sunt foarte delicioși.

  10. Deci arată într-un mare fel! Par perfecți pentru o seara de toamnă.

  11. Ar trebui sa incerc si eu!!! Inainte faceam mai des dulciuri, insa in ultima vreme nu mai am timp…si nici nu mi-am mai facut timp pentru asa ceva. Ce e drept, imi place sa fac asta cu sotul meu. Macar ca sta langa mine 😀

  12. ce bine arata! sigur sunt gustosi

    1. Sunt foarte delicioși 🙂

  13. Ce arome numai bune pentru toamna! Mi-ai dat o idee. Îi fac și eu 🙂

    1. Să-mi spui cum ția-u ieșit și dacă ți-au plăcut 🙂

  14. Se fac foarte usor! Eu ii ador si imi cumpar mereu. Stiu ca as iesi mult mai avantajos daca i-as face eu, insa din lipsa de timp prefer cealalta varianta

  15. Ma gandesc sa fac si eu reteta ta, iar pentru ca nu sunt fan scortisoara, as inlocui-o cu nuca de cocos. Deja mi s-a facut pofta.

  16. Cred că miros divin când se fac 😊 Acum că a venit frigul o să rețin rețeta ta și o să-i fac și eu. Mulțumim pentru rețetă și idee! 😗

  17. Pot sa-i faca fara zahar. Nu i-am dat copilului pana acum si nici n-as vrea inca 🙂

    1. Sigur că poți să-i faci fără zahăr 🙂

  18. Arata foarte bine. Am incercat o singura data o reteta de biscuiti si au iesit lemn. Poate imi fac curaj sa mai incerc una cu care sa am mai mult succes

  19. Arata divin acei biscuiti 😍🤗 Mi-a lasat gura apa cand i-am vazut. Ii voi incerca si eu. 👍🏼

    1. Să-i încerci numaidecât 🙂

  20. Gustarea cea mai buna pe vremea asta mohorata! Si eu am reteta mea, destul de asemanatoare cu modul tau de preparare. Eu pun si multe fructe uscate. Imi place sa le simt aroma si gustul <3

    1. Și mie îmi plan mult biscuiții cu fructe uscate, însă piciului meu nu prea 🙂

  21. Deci sunt un fan super infocat al scortisoarei, clar o sa pun in aplicare reteta !!

  22. Omg cum sunt! Trebuie să îi încerc și eu! <3

Leave a Reply