Looking for something?

In Gallery

Biscuiți cu dovleac

De curând, dovleacul a devenit leguma vedetă în familia noastră, și am descoperit că sunt o multitudine de modalități de a folosi dovleacul pentru prăjituri și tot felul de dulciuri. Pentru prima dată am folosit pasta de dovleac pentru a prepara aceste minunate Brioșe cu dovleac și de atunci am încercat mai multe rețete și toate au ieșit foarte bune, dar cel mai important au trecut testul lui Bogdan. Astfel, biscuiții din comerț nu își mai găsesc loc în cămara noastră 🙂

Sunt foarte buni pentru copii care nu manăncă legume și fructe deloc, cum este și cazul lui Bogdan, și astfel, nouă părinților nu ne rămâne decît să inventăm rețete în care să adaugăm aportul zilnic de vitamine în așa fel încât micii noștri spioni să nu ne descopere 😉

Ingredientele necesare pentru prepararea biscuiților:

  • 225 g piure de dovleac
  • 225 g zahăr
  • 550 g făină
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • 1 ou
  • 1/2 lingurită sare
  • 1/2 lingură scorțișoară
  • 1 pachețel vanilie
  • 1 pachețel praf de copt (de 11 g)

Făina se amestecă cu praful de copt, vanilia, sarea și scorțișoara. În alt vas amestecăm untul cu zahărul până obținem o masă omogenă, la acestă compoziție adăugăm oul și pasta de dovleac. Amestecăm bine și adăugăm făina împreună cu celelalte ingrediente uscate. Aluatul obținut se dă la frigider pentru 20 de minute, apoi îl soatem și facem biluțe mici pe care la așezăm în tava cu hârtie de copt, la o distanță de 5-7 cm (deoarece ele cresc și se împrăștie), pentru a nu se lipi una de alta. Le dăm în rola preâncălzită la 150 de grade, pentru 10-15 min. până se rumenesc. Imediat ce le scoatem din rolă le luăm din tava pentru a  evita să nu se lipească, și le punem pe o suprafața netedă pentru a se răci.

Poftă bună!!!

0 Comment 681 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: