Looking for something?

In Standard

Băiat sau fetiță?

Băiat sau fetiță?

Probabil cea mai des adresată întrebare viitorilor părinți. După ce par cele două liniuțe pe testul de sarcină, după toată euforia că veți deveni părinți, începeți să vă întrebați „Dar oare ce crește acolo în burtică?” Un băiat sau o fetiță?

Și această curiozitate este alimentată de toți cei care când află că sunteți însărcinată prima întrebare e aceiași „Băiat sau fată?”

Eu la prima sarcină, după ce am văzut cele două liniuțe, eram absolut sigură că am o fetiță în burtică 🙂 Și deja aveam și nume și căutam și hăinuțe pentru fețite și îmi imaginam cum sunt eu o mamă de fetiță. Dar după prima ultrasonografie, când medicul ne-a zis „aveți un flăcău sănătos” am înțeles că sexul viitorului copil nu depinde de noi, părinții. Și să fiu sinceră nu m-am indispus tare că vom avea un băiețel și nu o fetiță. Deja când ne-am decis la al doilea copil au apărut tot felul de supoziții din partea celor dragi. Că e mai bine să avem o fetiță, că băiat deja avem. Că Bogdan are nevoie de o surioară și mama de fată și tata de fată 🙂

Pentru noi sexul copilului nu a fost deloc o prioritate, cel mai important era să fie totul bine și baby să fie sănătos. Când am mers la prima ultrasonografie, am mers împreună cu Bogdan și el era atât de entusiazmat că va avea un frățior și urma să-l vadă pentru prima oară, încât mare i-a fost dezămăgirea când medicul i-a zis că în burtică crește o fetiță 🙂 Încât el a început a striga că el nu vrea surioară, el vrea frățior să aibă partener de joacă 🙂 Baby în acel moment s-a întors cu spatele și nu a mai vrut să arate nimic 😉 Din burtică avea caracterul mamei 🙂

Poate pentru unii viitori părinți este foarte important sexul copiilor, pentru noi nu a fost și nici nu este 🙂 Dar uneori toată atenția și toată presiunea care vine din societate poate afecta stare de bine a viitoarei mame sau a tăticului. Ce contează ce va fi băiat sau fată, contează să fie totul bine, baby să fie înconjurat de multă dragoste și atenție.

Și acum când țin minunea asta mică în brațe, primesc remarci de genul „Ce bine că aveți și o fetiță” parcă băieții nu ar fi la fel de bineveniți sau la fel de iubiți ca o fetiță. Mi se pare că e absurd să faci diferența între copii după gen. Haideți să fim mai tacticoși și să lăsăm părinții să se bucure de minunea pe care le-a dat-o Dumnezeu indiferent de gen.

1 Comment 31901 Views

Related Post

1 Comment

  1. http://www.cuciresellajoaca.ro un site cu retete sanatoase pentru cei mici.

Leave a Reply