Looking for something?

In Image

Advent calendar în stil minimalist

Advent calendar în stil minimalist

Luna decembrie se apropie cu pași rapizi și spre fericirea copiilor, dar și a maturilor vine luna cadourilor, evenimentelor frumoase și a petrecerilor în familie. Sărbătorile de iarnă sunt preferatele mele, îmi place mirosul de copturi, mirosul de ciocolată fierbinte, îmi place să port ciorapii călduroși și să privesc filme cu tematică de Crăciun. Iar de când am devenit părinți, încercăm să facem sărbătorile de iarnă interesante pentru Bogdan, să ne facem tradiții noi pe are să le păstrăm pentru anii ce urmează să vină, iar Bogdan să rămână cu amintiri frumoase din această perioadă.

Anul acesta am decis să facem un calendar de activități pentru toată luna decembrie, ca așteptarea Moșului să fie mai frumoasă și luna decembrie să fie una de poveste. Și această activitate nu este doar despre cadouri, ci și despre timpul petrecut împreună, desprea crearea unor tradiții de familie, este despre introducerea treptată în atmosfera de sărbătoare. Deși eram foarte tentată să-l fac și în anii precedenți, eram sigură că Bogdan nu se va bucura de el și nu va înțelege sensul acestui calendar, acum sunt sigură că el înțelege și poate să respecta regula de a deschide un plic pe zi.

Advent calendarul este o tradiție care vine din Germania secolului XIX și presupune deschiderea unui plic cu activități de iarnă, a unui cadou, sau a unei cărți cu povești de iarnă. Legenda spune că tradiția advent calendarului vine încă din anul 1851, când un călugăr de la un orfelinat le-a confecționat copiilor un advent calendar din 24 de lumânări și în fiecare zi aprindea câte una pentru a înștiința copii câte zile au mai rămas până la Crăciun.

Desigur, că această tradiție s-a mai modernizat și astfel au apărut o mulțime de advent calendare, cu jucării, dulciuri, cărți și diferite activități de iarnă. Noi am optat pentru un advent calendar minimalist, din lemn și hârtie, poate am fost influențată de cartea citită recent Hygge, unde se vorbește despre influența lemnului natural asupra stării de fericire, căldura și comfortul pe care acesta o aduce unei case. Am ales să mai fac o schimbare asupra acestui advent calendar, sunt 31 de zile în luna decembrie, iar noi nu sărbătorim Nașterea Domnului pe 25 decembrie ci pe 7 ianuarie, și Moș Crăciun vine în seara de Revelion și nu în seara de Crăciun, astfel ne vom bucura de 31 de surprize în fiecare zi a luni decembrie. Bogdan cu greu își stăpânește curiozitatea de a nu deschide toate plicurile odată, pentru a descoperi o jucărie, o activitate sau o ciocolaată, dar vom respecta regula unui plic pe zi și astfel ne vom antrena răbdarea 🙂

Am ales diferite activități pe care să le facem în fiecare zi din luna decembrie, dar toate au tematica Sărbătorilor de iarnă, astfel așteptarea Moșului va fi mai ușoară și mult mai frumoasă 🙂 Am pregătit și pentru voi lista de activități pentru fiecare zi, o puteți descărca de aici, sper să vă fie de folos și să vă inspire. În această listă se regăsesc multe cărți, toate vor fi despre Moș Crăciun, despre Sărbătorile de Iarnă și despre ceea ce de fapt sărbătorim, nașterea lui Isus Hristos, mi se pare foarte important ca un copil să cunoască ce semnifică această sărbătoare, să nu ne ducem duși de val de partea comercială a acestei sărbători.

Urmăriți-ne și pe pagina de Facebook a blogului și pe contul de Instagram pentru a vedea în fiecare zi cum se bucură Bogdan de aceste mici acitivități și daruri din advent calendarul de sărbătoare.

Voi cum vă pregătiți de sărbătoare împreună cu copii voștri? Ce activități tematice faceți?

 

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 1629 Views

Related Post

Leave a Reply