Looking for something?

In Image

Activități cu fișe pentru copiii 3+

Activități cu fișe pentru copiii 3+

Activitățile pentru copiii de la 2 la 3 ani devin deja mult mai diverse și avem o gamă largă dintre care putem să alegem. Copiii la această vârstă acordă mai mult timp unei activități și dacă reușim să le atragem atenția și s-o susținem cu activități interesante, atunci ei nu se plictisesc atât de repede. La 2 ani copilul deja poate desena singur, ține în mână pensula pentru a colora, chiar și foarfeca pentru a decupa.

Dar, totuși interesul pentru decupare apare un pic mai târziu, pe la 3 ani, așa a fost la Bogdan, cel puțin. I-am dat să decupeze pe la 2, 5 ani și nu prea avea interes, nu putea să țină bine foarfeca și nici să țină concomitent și foarfeca și hârtia și refuza să decupeze, nu am insistat și am intuit că atunci când va fi pregătit va cere el singur să lucreze cu foarfeca. Și asta s-a întâmplat acum recent. 

Aceste fișe le-am găsit întâmplător la librăria Dorința, sunt editate chiar de ei și prețul este unul accesibil, ni le-a recomandat doamna librar 😉 Inițial am fost sceptică, credeam că Bogdan încă nu e pregătit pentru ele, că e prea mic, dar el a insistat și le-am procurat. Vă zic că sunt o minune și Bogdan e atât de încântat de ele și mă tot roagă să facem activități cu fructe și animale și niciodată nu se oprește la una sau două, dar facem câte 10 odată.

Aceste fișe cu activități sunt dintr-o colecție care este divizată pe vârste, noi le avem pe cele de la 3-4 ani și activitățile se potrivesc cu abilitățile pe care le are un copil la această vârstă, să deseneze, să picteze cu acuarelă, să picteze cu degețelele, să lipească cu hârtie colorată, să decupeze.

Mapa celor mici  cuprinde o serie de activități foarte interesante, colorarea cu carioca, desenul cu mânuțele, desenul cu degețelele, lipirea cu hârtie colorată. Activitățile sunt diverse și atenția copilului este susținută pentru mult timp și asta ajută foarte mult la dezvoltarea creativității copilului. Iar pe fiecare fișă este și o poezie veselă la temă pe care copilul o poate memora la dorință.

Cele cu animale învață copilul ce mănâncă fiecare animal, unde trăiește, cum se numește tatăl, cum se numește mama și cum se numește copilul fiecărui animal. Este un lucru foarte binevenit, în special pentru copii care trăiesc la oraș și nu au bunici la sat, dar și pentru cei care au, oricum e bine ca copilul să facă asocierea cu hrana, locul de trai și familia, în cazul acesta a animalelor domestice care pot fi întâlnite și în ograda bunicilor.

În spatele fișei copilul poate contura fiecare animal și mai apoi îl poate colora, la fel copilul învață și fiecare parte a corpului animalului respectiv.

La fișele cu animalele sălbatice, foarte mult mi-a plăcut că copilul poate învăța în ce ținuturi trăiește fiecare animal, iar Bogdan a rămas foarte încântat să afle că cămila trăiește în deșert, și le spunea la toți, chiar și în troleibuz s-a apropiat de un băiețel și îi spunea foarte entuziasmat că cămila trăiește în deșert iar foca la Polul Nord 🙂 Și apoi este curios să afle unde se află deșertul sau Polul Nord și căutăm pe hartă sau pe glob țările unde trăiește fiecare animal de pe fișe.

Să nu credeți că am fost plătită să scriu acest articol despre fișele acestea cu activități, pur și simplu și eu și Bogdan le-am îndrăgit atât de mult că vrem să vă le recomandăm și vouă. Am postat și niște filmulețe pe Instagram din timpul activităților și am primit multe întrebări de unde le-am procurat, astfel am decis să scriu și un articol pe blog pentru mămicile care sunt mereu în căutare de activități pentru picii curioși 😉

Pentru mai multe activități dați un like pe pagina de Facebook a blogului Blog personal – Kate Rotari, și urmăriți-ne pe  Instagram @Katerotari.

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 Comment 2607 Views

Related Post

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: