Looking for something?

In Image

5 schimbări pe care le-am făcut în mine de când am devenit mamă

5 schimbări pe care le-am făcut în mine de când am devenit mamă

Titlul acestui articol este unul foarte lung, dar am încercat să redau exact despre ceea ce vreau să scriu azi. Eu m-am schimbat enorm și încerc să o fac zilnic de când am devenit mama lui Bogdan. Uneori și pentru mine e ciudat cât de mult a influențat apariția unui pui de om în viața mea, un omuleț de care ai grijă fizică, emoțională, intelectuală 24/24 din momentul când apare pe lume. Atunci toate ideile tale despre cum urma să fie viața voastră împreună se spulberă și tu devii persoana care se modelează după el și după nevoiile lui. Și asta nu e un lucru rău, dar atunci înțelegi cât de ridicole erau unele idei preconcepute și cât de mult contează să fii flexibilă și să înțelegi că cel mai important în această relație este armonia și clipele minunate petrecute împreună.

Și acum vreau să vă vorbesc despre unele schimbări pe care le-am făcut de când am devenit mama lui Bogdan, unele conștient iar unele au venit de la sine.

  1. Am devenit mult mai conștientă 

Am realizat odată cu apariția lui Bogdan că eu sunt cea care răspunde de starea lui de bine și de starea lui emoțională, eu sunt cea responsabilă de starea de bine și armonie în familie. Dacă eu voi stabilă emoțional și conștientă de rezultatul acțiunilor mele toți cei din famile vor avea de câștigat și am început să lucrez mult mai mult la starea mea de bine, la echilibrul meu emoțional făcând ceea ce îmi place mai mult, să citesc, să administrez un blog care îmi aducea doar experiențe și oameni frumoși în cale, să ies în oraș atunci când simt nevoia, să evit oamenii și relațiile care nu îmi fac bine. Vă recomand să încercați 😉

 2. Am devenit mult mai calmă

Am conștientizat că nu toate lucrurile depind de mine și uneori se întâmplă chestii pe care nu le pot controla sau evita ci trebuie să învăț să ies din ele cu mult calm și fără să fac mare tragedie din asta. Pentru mine o casă curată și aranjată era un lucru obligatoriu și inițial mă enervam foarte tare că nu reușeam să le fac pe toate și că apar tot mai multe lucruri în casă care nu mai stau în ordine. Mi-a trebui mult timp să înțeleg că copii au nevoie de un spațiu curat dar nu necesar ordonat după culori și mărimi, acum haosul din casa noastră e unul creativ și copilul are voie să-și creeze un spațiu de joacă și creație pe dorința lui. Nu mă mai irită desenele și abțibildurile încleiate pe pereți sau dulapuri, creioanele amestecate și biroul meu un dezastru 🙂 Prefer să-mi petrec timpul alături de Bogdan citind, desenând și modelând decât făcând curat și aranjat hainele în dulap pe culori 😉

3. Nu mă afectează părerile altora

Înainte de a avea un copil pentru mine conta într-o măsură sau alta părerile altora, acum nu dau doi bani pe ele. Și am în vedere părerile despre familia mea, felul de al educa pe Bogdan și felul mea de a fi mamă. În toate cazurile ce ține de educația lui Bogdan mă gândesc doar la bine lui și al nostru, ca familie. El e cel ce contează, pentru el încerc să fiu o mamă bună, un prieten și ceea ce se vede după geamul nostru și părerea celor de după geam nu are nici o importanță pentru mine.

   4. Am învățat să mă bucur de fiecare clipă 

Nu știu de ce dar atunci când ai un copil timpul se măsoară în cât de repede crește el și ei cresc foarte, foarte repede. Și fiecare etapă din viața cu ei e atât de minunată și de specială, când sunt bebeluși te bucuri de fiecare gângurit și fiecare gest, apoi urmează primii pași, primele descoperiri, primele cuvinte, prima experiență la grădiniță, prima serbare, etc. Fiecare clipă e atât de importantă și atât de frumoasă dar trece mult prea repede, deaceea am înțeles că e un mare păcat să nu te bucuri de fiecare moment și să nu lași problemele, nopțile nedormite, capriciile copilului să determine starea în relația voastră. Toate aceste momente pot fi depășite cu multă răbdare, calm și multe cești de cafea 😉

5. Am încetat să mă autocritic

Aceasta probabil a fost cea mai grea schimbare pe care am făcut-o. Omul prin natura lui, iar mamele sunt o categorie aparte, are tendința de a se autocritica, că tot ce face nu e bine, că cineva face mult mai bine, că eu nu sunt în stare, etc. continuați voi lista. Iar mamele, sunt niște ființe care la început de cale sunt foarte sensibile și au nevoie de sprijiunul emoțional a celor dragi, de confirmare că fac totul bine, că nu greșesc în alegerile pe care le fac pentru copil. Și inițial mă biciuiam pentru greșelile, care în viziunea mea erau enorme, eram sigură că greșesc și copilul meu va suferi și că nu voi putea să-l hrănesc, îngrijesc cum trebuie. Toate cărțile și articolele citite înainte de sarcină sau în timpul sarcinii îți creează cumva o imagine a unei mame ideale și în realitate nu e așa și ajungi să te confrunți cu asta și să te condamni că la tine nu e așa perfect cum arată paginile unei reviste. Eu am realizat că cel mai bine ce pot să fac pentru mine și pentru copilul meu e să nu mă mai compar cu altcineva și să lucrez asupra mea pentru a fi un exemplu pentru copilul meu. Să fiu ceea ce sunt eu și astfel, copilul meu să înțeleagă că e ok să fii tu însuți, să fii diferit de alții, să greșești, să o iei de la capăt și să continui să înveți pe parcurs.

Încă am multe de învățat și de schimbat în mine, încă descopăr lucruri în mine care nu știam că sunt acolo, dar în tot acest proces am un aliat de nădejde și acesta este Bogdan, el mă învață în fiecare zi să fiu calmă, răbdătoare, tolerantă și să accept tot ce îmi oferă viața iar cel mai important să mă bucur de fiece moment și să iubesc necondiționat.

Pe voi, scumpe mămici cum v-a schimbat maternitatea? Haideți să ne împărtășim cu experiențe 🙂

Vă aștept cu mare drag și pe pagina de Facebook a blogului și pe pagina de Instagram 😉

 

 

0 Comment 1684 Views

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: