Looking for something?

In Image

5 activități pentru copiii (4 ani) care se află în vacanță

5 activități pentru copiii (4 ani) care se află în vacanță

Din această vară a rămas mai puțin de o lună, iar vacanța se apropie de sfârșit cu pași rapizi. Totuși, mămicile care au copii care merg la grădiniță și acum sunt în vacanță vor fi de acord cu mine e foarte complicat să distrezi un copil care se află în vacanță și care e deprins mereu să fie ocupat și să aibă multe activități. Aceste activități eu deja le-am testat cu Bogdan și au mers foarte bine, dar un lucru e mai complicat cu acești copii mereu ocupați, ei vreau mereu ceva nou, se plictisesc de activitățile propuse și își doresc să descopere cât mai multe lucruri în foarte puțin timp, iar noi, părinții trebuie să ținem pasul cu ei și să le satisfacem toate necesitățile de cunoaștere.

Deci, azi am să vin cu 5 activități pe care le puteți face împreună cu copilul în perioada vacanței, dacă tot a mai rămas puțin din ea 😉

  1. Mersul la piscină

Bălăceala în apă e o idee minunată pentru o zi caniculară de vară, copiilor le place această activitate, iar pentru părinți e o metodă perfectă de a petrece timpul împreună și a se conecta cu copii lor. Apa are un efect de calmare și de descărcare a energiei asupra copiilor și cu siguranță atunci când veți ajunge acasă ei nu vor mai avea puteri să întoarcă casa pe dos, ci vor merge direct la culcare 🙂

2.  Cărțile cu activități

Cărțile cu activități potrivite vârstei sunt o adevărată scăpare pentru mine atunci când nu am timp să organizez alte activități. Și acum se găsesc o varietate de astfel de cărți, cu activități delimitate pe vârste, pe nivelul de dificultate, se pune accent pe dezvoltarea atenției, logicei și capacitatea de concentrare a copiilor. Lui Bogdan îi plac mult aceste cărți, în special cele cu labirinturi și cu autocolante, iar acum le-a descoperit și pe cele la care trebuie să folosești o cariocă specială care se șterge după utilizare și le-a îndrăgit foarte mult. Mai multe detalii despre aceste cărți cu activități găsiți și în acest articol pe care l-am scris anterior.

3.    Mergeți la bibliotecă

Dacă tot suntem la capitolul cărți, mersul la bibliotecă e o activitate pe care o facem de pe la 2 ani ai lui Bogdan, lui îi place enorm să împrumute cărțile de la bibliotecă. E atât de drăguț să-l privesc cum merge singur și își alege cărțile, să descopăr care sunt preferințele lui. Iar acum la bibliotecă nu e doar despre cărți, sunt o mulțime de activități care se petrec acolo, ore de pictură, ore de limbi străine, vizionarea filmelor pentru copii, jocuri de masă, etc. Cel mai mult lui îi place să-i citesc acolo, în bibilotecă, unde e locul magic, înconjurat de cărți.

4.    Mergeți la cinema sau la teatru

O tentație foarte mare pentru copii în ziua de astăzi este televizorul, tableta sau telefonul, dar și pentru părinți în aceiași măsură, e mult mai comod să-i pui  copilului televizorul, sau să-i dai tableta iar tu să-ți vezi de treburile tale în liniște, fără ca cineva să te deranjeze. Dar acest lucru poate avea consecințe pe termen lung, cu toții le știți probabil. Nu, eu nu exclud în totalitate gageturile din viața lui Bogdan, însă lupt ca el să petreacă un timp calitativ în fața unui ecran, un desene animate educativ, un joc pe telefon care învață literele, sau desenează, colorează, și timpul limitat petrecut cu aceste activități. Prefer să mergem la cinema să privim un film pentru copii, după care discutăm despre ce a fost filmul sau piesa de teatru, ce i-a plăcut, ce nu i-a plăcut, de ce nu i-a plăcut, cum s-a simțit la anumite scene. Viața unui copil poate fi atât de interesantă și excepțională pe cât o facem noi, părinții să fie. Oferiți-le copiilor voștri timp calitativ petrecut împreună.

5. Faceți orice vă face plăcere

Pictați, desenați, construiți castele de nisip, primblați-vă sau organizați un picnic în parc, mergeți la muzeu, scoateți jucăriile cu care copii nu au reușit să se joace în timpul anului, sau pur și simplu ați uitat de ele, alergați prin ploaie, vizitați buneii, vizitați locuri noi de prin apropiere, ieșiti la o întâlnire cu copilul vostru, mâncați înghețată, urmăriți stelele și luna, etc. Faceți orice vă face plăcere vouă și copilului, bucurați-vă cât mai mult de timpul petrecut împreună, creați amintiri și nu uitați că avem atât de puțin timp să petrecem împreună cu copii, ei cresc atât de repede și nici nu ne vom da seama când nu vor mai dori să petreacă timpul cu noi, vor avea prieteni, alte interese.

Pentru mai multe activități și aventuri din viața noastră de zi cu zi vă așteptăm pe pagina de Facebook a blogului  sau pe pagina de Instagram

0 Comment 1226 Views

Related Post

Leave a Reply